Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αντεπίθεση δι' ευχαριστηρίων

Σε μήλο της έριδος ανάμεσα στον ανεξάρτητο Βουλευτή Φλώρινας Γ.Λιάνη και το Δήμαρχο Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη εξελίσσεται τελικά το ζήτημα της πατρότητας του 1ου Φεστιβάλ Βεγορίτιδας. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς ότι αμέσως μετά τη συναυλία στη λίμνη της Βεγορίτιδας, ο Δήμαρχος

Καλή δύναμη Σάββα

Σε Εισαγγελέα εφέτη ο Κίρκος για την υπόθεση του Γράμμου. Οι ''πολιτικές διώξεις'' και οι ''μηνύσεις''


Για την αποναρκοθετηση του Γράμμου
Στα γραφεία της Εισαγγελίας Εφετών στην Αθήνα βρέθηκε πριν από λίγο καιρό ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κίρκος. Ο πρώην γενικός γραμματέας εκλήθη από την Εισαγγελέα Εφέτη προκειμένου να δώσει πληροφορίες με ντοκουμέντα και ημερομηνίες, για την πολύκροτη υπόθεση της αποναρκοθέτησης του Γράμμου.

Μας έκανε περήφανους

Τα σχολεία που θα εφαρμόσουν τα νέα πιλοτικά προγράμματα σπουδών


Ορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  για την Πιλοτική  Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, στα σχολεία όλης της χώρας και στη Δυτική Μακεδονία.
Δείτε που θα εφαρμοστούν τα νέα πιλοτικά προγράμματα στη Φλώρινα:

Εκλογές για τη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ.


Οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.), καθώς και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ποδοσφαιροποίηση της Υγείας

Ανακοίνωση του Δ.Φλώρινας για ρυθμίσεις οφειλών


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54, του Ν. 3979/2011 παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεων των υπόχρεων, οι οφειλές προς τους Δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών. Οι οφειλές ρυθμίζονται και εξοφλούνται είτε εφάπαξ με καταβολή της κύριας οφειλής, του 15% των προστίμων και του 15% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με καταβολή της κύριας οφειλής του 30% των προστίμων και του 30% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Ενημερωτική εκδήλωση για το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στο ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου


Σήμερα γνωρίζουμε ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι µία σοβαρή πάθηση που συχνά οδηγεί στο θάνατο ή σε αναπηρία προκαλώντας λειτουργικά και νευρολογικά ελλείμματα. Αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης αναπηρίας στον άνθρωπο και είναι υπεύθυνο για 25.000 περιστατικά ετησίως στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

"Λυγκηστίς": πειραματόζωο ο Ν.Φλώρινας


Από το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ "Λυγκηστίς" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οργανωμένη άρνηση πληρωμής στο νέο φοροχαράτσι.


Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: