Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσα χρωστάνε οι Δήμοι μας?


Τα μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα χρέη των δήμων, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Στην Π.Ε.Φλώρινας, τα χρέη ανά δήμο είναι: 

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (06-09-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς της Α' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών»  και του νόμου «περί όπλων».

Στην Κοζάνη ΑΥΡΙΟ ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Την Κοζάνη θα επισκεφθεί – τελικά – αύριο Πέμπτη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του θα γίνει γνωστό αργά σήμερα το απόγευμα.

Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας στο δρόμο (video)


Μια ενδιαφέρουσα και θετική πρωτοβουλία πήρε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, Κώστας Ρόζας, και μαζί με τους Συμβούλους: Σοφία Ζευγώλη, Βέτα Κωτσοπούλου, Κώστα Μικρόπουλο, Παντελή Σιάκο και Άρη Τσιώτα περιόδευσαν στην κεντρική αγορά της πόλης και σε βασικούς εμπορικούς δρόμους για να ακούσουν προβλήματα, παράπονα και προτάσεις από «πρώτο χέρι» από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες. Δείτε το video που ακολουθεί…

48ωρη απεργία του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας


Μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των ιατρικών κλάδων και των ιατρών της χώρας κήρυξε το Σεπτέμβριο η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που συνήλθε έκτακτα το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, λόγω των δυσμενών εξελίξεων στο χώρο της υγείας.

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία



Oι σύνδεσμοι των σχολικών βιβλίων είναι:

Πρεσπείων παραλειπόμενα...

Επικίνδυνα κρουασάν στην αγορά


Στην ανάκληση-απόσυρση προϊόντος προχώρησε η επιχείρηση "ΕΒΓΑ-Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος & Αλεύρου ΑΕ", καθώς διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε κρουασάν, λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα), στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της.

Οι πρυτάνεις και οι παρέες τους


Το πιο καλό επιχείρημα υπέρ της αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ είναι αυτές καθ’ αυτές οι αντιδράσεις στον νόμο για τα ΑΕΙ. Υποτίθεται ότι τα πανεπιστήμια είναι οι βασικοί φορείς της καινοτομίας στη χώρα. Δεν γνωρίζουμε σε τι καινοτομούν, αλλά σε ό,τι αφορά τα πανεπιστημιακά ζητήματα η διαδικασία είναι γνωστή και βαρετή. Γενική συνέλευση πενήντα ατόμων, ρητορική της δεκαετίας του ’70, απόφαση για κατάληψη, τραμπουκισμοί σε βάρος όσων διαφωνούν και περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι Ελληνες πολίτες έχουν δει το έργο τόσες φορές, που πλέον αδιαφορούν. Θεωρούν τα ελληνικά πανεπιστήμια μια ακόμη χαμένη υπόθεση της χώρας. Τα βλέπουν κάτι σαν τον στρατό· ένα αναγκαίο στάδιο που πρέπει να περάσουν τα παιδιά τους για να έχουν ελπίδες διορισμού στο Δημόσιο.

Πρόσληψη 2 ατόμων στην Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων


Η ΚΘ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-12-2011, ως ακολούθως:

Εφ. "ΗΧΩ"

Παράνομα κρίθηκαν σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ



Παράνομα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.). Κατόπιν αυτού μπλοκάρεται η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων 17 τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι.

Μαθήματα ζωγραφικής από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας


Εγγραφές στο Τμήμα Ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας,  όλο το Σεπτέμβριο, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 5 – 6.30 μ.μ, στους χώρους της Λέσχης (Διεθνές).

Οικολόγοι Πράσινοι: Το πραγματικό κόστος του Κάρβουνου


Μια βαρυσήμαντη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, καταγράφει αναλυτικά και κοστολογεί τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον των ΗΠΑ από κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του κάρβουνου: εξόρυξη, μεταφορά, επεξεργασία και καύση.