Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Σπασμένο κεραμίδι", του Θ.Γερμανίδη

Θυρανοίξια στην Ι.Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης


Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την επόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στην Ι.Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκλητο.

9η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών


Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η 9η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων εθελοντών Αιμοδοτών. 

Ξεκινούν τα πρώτα ευρωπαϊκά βήματα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Συνάντηση με τον επικεφαλής της Περιφέρειας Wielkopolska της Πολωνίας, Krzysztof Grabowski είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Μ.Ιωσηφίδης. Η Περιφέρεια Wielkopolska έχει 3,5 εκατομμύρια κατοίκους περίπου και εκατοντάδες Δήμους, ενώ επτά από αυτούς τους Δήμους έχουν λιγνιτικά κοιτάσματα με ορυχεία ανοιχτού τύπου και εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη.

Πρωταθλήτρια στο συμπύρηνο αναδεικνύεται η Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Αμυνταίου


«Χάι σκορ», στην φετινή εμπορική χρονιά ροδάκινου φαίνεται ότι πέτυχε το Αμύνταιο, με συμβόλαια τα οποία φθάνουν τα 35 λεπτά το κιλό την στιγμή που στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η μέση τιμή κυμαίνεται στα 25 λεπτά. Επίσης, ιδιαιτέρως καλή τιμή (24 λεπτά/κιλό) απολαμβάνουν οι παραγωγοί του Αμυνταίου και για τα ροδάκινα που χρησιμοποιούνται για χυμοποίηση. Την ίδια στιγμή η τιμή για τα δεύτερης ποιότητας ροδάκινα που πάνε για χυμοποίηση στις υπόλοιπες ροδακινοπαραγωγικές περιοχές διαμορφώθηκε στα 15 λεπτά.

Το κλειστό γυμναστήριο Φιλώτα μετονομάζεται σε "Γυμναστήριο Ηλία Ηλιάδη"


Σε «Γυμναστήριο Ηλία Ηλιάδη» θα μετονομαστεί το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Σχολικά Κυλικεία: Κερδοσκοπία ή Υγεία;


Με βάση την Υγειονομική Διάταξη, 93828/31.07.2006, για τους κανόνες υγιεινής και τον καθορισμό των προϊόντων, που διατίθενται, από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, όπως αυτή δημοσιεύτηκε, στο ΦΕΚ 1183/31.08.2006, τα σχολικά κυλικεία των σχολείων της χώρας μας πρέπει να πωλούν: