Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τηλεγραφικός ο οικονομικός απολογισμός των "Πρεσπείων"


Τον οικονομικό απολογισμό του 2010 παρουσίασε χθες ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, τον οποίο και δημοσιεύουμε.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο Οργανισμός των Πρεσπείων οφείλει να δημοσιεύσει τη λίστα των αναλυτικών εξόδων κάθε συναυλίας, όπως επίσης και τις αμοιβές των καλλιτεχνών  σε κάθε εκδήλωση.

Ο.Μούσιου: "Να βραβευθεί η πρέσβειρα του "καθαρού" αθλητισμού Σ.Δήμκου"


Η νεαρή Φλωρινιώτισσα ξιφομάχος Σταυρούλα Δήμκου είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε την 3η θέση στη σπάθη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (U-17), που διεξήχθη φέτος στην Ιορδανία. Εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας  τόνισαν τη σημασία της επιτυχίας της, που γίνεται μεγαλύτερη έχοντας πληρώσει τα έξοδα της αποστολής, όχι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή η Ομοσπονδία της, αλλά οι «χορηγοί» γονείς της!

Οι αόρατοι κίνδυνοι για τη διδασκαλία και τη σκέψη


Την καραμούζα της αξιολόγησης των ελληνικών πανεπιστημίων την παίζουν διάφοροι, προφορικάριοι στα ραδιόφωνα και αρθρογράφοι εφημερίδων, με τρόπο που συχνά μαρτυρεί πως δεν ξέρουν για ποιο ακριβώς πράγμα μιλούν. Κανοναρχούμαστε αίφνης από την «πικρή διαπίστωση» ότι τα πανεπιστήμιά μας πατώνουν στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης, πράγμα αληθές. Αλλά πώς και γιατί; Κυρίως διότι για την περιβόητη αξιολόγηση ενός πανεπιστημιακού τμήματος

Η τραγικότερη είδηση του αιώνα!!

Αμύνταια 2011


Μεγάλη επιτυχία είχε η παιδική παράσταση που δόθηκε την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011».

Πολιτιστικά Δρώμενα


Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
20:30, αυλή 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου
Χοροθέατρο Λέσχης Πολιτισμού 

Πωλητήριο σε δύο έως τρεις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


Πωλητήριο σε δύο ή τρεις μονάδες της ΔΕΗ, με επικρατέστερες αυτές του σταθμού της στο Αμύνταιο Φλώρινας, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Σήμερα Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης: