Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επιχορήγηση για τα "Πρέσπεια"... από ρουτίνα! (video)

Το θέμα της οικονομικής επιχορήγησης των “Πρεσπείων” από το Δήμο Φλώρινας αποτέλεσε το κύριο ζήτημα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας Γ.Λιάνης, ο οποίος στα πλαίσια της μακροσκελούς του παρέμβασης για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των  “Πρεσπείων” εστίασε στο ζήτημα του ποσού της επιχορήγησης των φετινών εκδηλώσεων, παίρνοντας αποστάσεις από το αίτημα που υπέβαλε ο “Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών” ύψους 30.000€!! Προκειμένου να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για το ζήτημα, δείτε το παρακάτω video

Ποιος θα βουλώσει τη λακκούβα?

"ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2011": Ζητείται ελπίς!

Το Ε.Κ.Φ. για τον ΑΗΣ Μελίτης


Σύμφωνα με δημοσίευμα της euro2day και του energy press σχετικά με τη τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας απαντώντας θέλει να διευκρινίσει τα παρακάτω:

Νέα κατάσχεση κατεψυγμένων προϊόντων του LIDL


Ο ΕΦΕΤ κατάσχεσε 2.481 κιλά κατεψυγμένων προϊόντων μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia coli 0157, τα οποία μετά από έλεγχο χαρακτηρίστηκαν επιβλαβή για την υγεία. 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από τα κορυφαία της χώρας


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το European Research Ranking, κατέχει την έκτη (6η) θέση μεταξύ των 24 Ελληνικών Πανεπιστημίων όσον αφορά στην ερευνητική δραστηριότητα για το 2010. Η κατάταξη αυτή βασίζεται στα διαθέσιμα στοιχεία από τη βάση δεδομένων CORDIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα ερευνητικά έργα που έχει χρηματοδοτήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Εκπαίδευση: Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε


Καλά, η εκπαίδευση που παρέχουμε στον τόπο αυτόν σίγουρα πάσχει∙ δεν θα βρείτε δάσκαλο που να μην το βλέπει (και να μην το νιώθει στο πετσί του, αν έχει λίγο φιλότιμο). Κι όχι μονάχα η τριτοβάθμια, παρά όλες οι βαθμίδες - υπάρχει κανένας Νεοέλληνας που να έμαθε μια ξένη γλώσσα στο σχολείο; (Αυτό είναι νομίζω το καλύτερο παράδειγμα, καθώς τη φυσική ή τα μαθηματικά μπορεί να τα ξεχάσαμε με τα χρόνια αν δεν μας χρειάζονταν, τα αγγλικά όμως;) Καλή η διαπίστωση∙ μα δεν αρκεί, κάποτε πρέπει να εντοπίσουμε και το γιατί. Δεν το επιχειρούμε, όμως - προτιμούμε τις καταγγελίες.

Διορισμοί 546 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 διορίζονται 546 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠE08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ13, ΠΕ17.02 και ΠΕ17.03.

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας


Τους νέους διοικητές των νοσοκομείων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αναλυτικά οι νέοι διευθυντές στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας είναι οι ακόλουθοι:

Εφ. "ΗΧΩ"

Δόθηκαν οι τίτλοι του αναδασμού του αγροκτήματος Υδρούσας


Τους τίτλους του αναδασμού του αγροκτήματος Υδρούσας, παρέδωσε στους δικαιούχους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δ.Ηλιάδης χθες το πρωί.