Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Καμπανάκι κινδύνου για το ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας (video)


Από το κακό στο χειρότερο στον ΑΗΣ Μελίτης


Το γνωμικό "ενός κακού μύρια έπονται" ισχύει απόλυτα αναφορικά με τα ενεργειακά πράγματα της χώρας, στην περίπτωση του λιγνιτικού σταθμού της ΔΕΗ στη Μελίτη της Φλώρινας. 

Γ.Δακής:Θα αντιδράσουμε για τη μεταφορά της έδρας της ΕΡΑ (video)


Ως ατόπημα χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της έδρα του κρατικού ραδιοφώνου (ΕΡΑ) από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι: «Δεν μπορεί να είμαστε η μοναδική περιφέρεια της χώρας που να μην έχουμε έδρα κρατικού σταθμού. Θα αντιδράσουμε!»Δείτε το video

Τι περιλαμβάνει το νέο ενεργειακό μενού της τρόικας


Η πρόοδος των αλλαγών στον τομέα της ενέργειας θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Πρόκειται για τον άτυπο έλεγχο της προόδου που θα προηγηθεί της επίσημης αξιολόγησης για την εκταμίευση της έκτης δόσεις και στο πλαίσιο αυτό, το «μενού» γύρω από τα ενεργειακά θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών, αλλά και ειδικότερα θέματα όπως η πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη.

Διανομή τίτλων κυριότητας αγροκτήματος Κ.Υδρούσας


Αύριο Τρίτη, 23 Αυγούστου στις 11 π.μ. θα δοθούν οι τίτλοι του αναδασμού αγροκτήματος Κάτω Υδρούσας από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας  Δ.Ηλιάδη.

H συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της Δυτ.Μακεδονίας


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι μία Περιφέρεια σε κρίση. Κρίση που μεταφράζεται εδώ και αρκετούς μήνες, σε εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας και σε κλίμα αβεβαιότητας για όλους τους νέους και όχι μόνο ανθρώπους. Η ανάληψη τοπικών πρωτοβουλιών, για την καταπολέμηση της ανεργίας, μπορεί να επιφέρει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. ΔΕΝ τα περιμένουμε όλα από την Κυβέρνηση και ΔΕΝ πιστεύουμε ότι τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, θα λύσουν το πρόβλημα, ειδικά μετά τις τελευταίες εξαγγελίες.

Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά


Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 28 και 29 χρόνων, για παράβαση του νόμου «περί  ναρκωτικών» και του νόμου «περί όπλων».

Η Ε.Α.Σ Αμυνταίου καταγγέλει τα παράνομα "στέκια" του συμπύρηνου ροδάκινου


Για μία ακόμη χρονιά στην αγορά του συμπύρηνου ροδάκινου κάνουν την εμφάνισή τους τα παράνομα κέντρα παραλαβής κι εμπορίας του προϊόντος, τα λεγόμενα «στέκια», που προκαλούν μεγάλο πλήγμα στο προϊόν, την Πολιτεία και κατ' επέκταση στους ίδιους τους παραγωγούς, μη αφήνοντας τον υγιή ανταγωνισμό να διαμορφώσει την τιμή της αγοράς.

Μουσικά καλοκαίρια στον Αγ.Γερμανό


Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 22 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Επιτυχημένες οι φετινές Πιπερολογίες


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού, με σκοπό την ανάδειξη  της κόκκινης πιπεριάς.