Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αγαπητέ Γιώργο Λιάνη


Μας αποχαιρέτησε γράφοντας..

Το ακηδεμόνευτο κίνημα των πολιτών απέναντι στο μεταλλαγμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας…



Μέσα στη μικροπολιτική μιζέρια, την κοινωνική σύγχυση και την παραπολιτική φλυαρία των ημερών, η αυθόρμητη πρωτοβουλία των εκατοντάδων χιλιάδων υπεύθυνων, ενεργών πολιτών της χώρας, να διαδηλώνουν ειρηνικά και δυναμικά, με ριζοσπαστικά συνθήματα στις πλατείες κατά του Δ.Ν.Τ, των γηγενών συμμάχων του και της ομηρίας της χώρας, αποκτά διαστάσεις ανυπολόγιστης ωφέλειας για την ηθική εξυγίανση του τόπου και, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσα από την ενίσχυση του κοινωνικοπολιτικού μας συστήματος. Οι πολίτες, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από την χρόνια εξαπάτηση τους, με πρωταγωνιστές τα Μ.Μ.Ε -μόνιμοι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων- και την ασύστολη ψηφοθηρική βουλιμία όλων των κομμάτων, αποφάσισαν να παρέμβουν.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Καλών Τεχνών στη Διεθνή Έκθεση της Πράγας


Στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικού Χώρου της Πράγας – Prague Quadrennial of Performance Design and Space συμμετέχει το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Γενέθλια Πρωθυπουργού


Σήμερα 16 Ιουνίου 2011, ο κ. Πρωθυπουργός γιορτάζει την επέτειο των γενεθλίων του. Την ίδια ημέρα (σήμερα) η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Μνημονίου. Εάν το

Αδειοδοτούνται αιολικά πάρκα στη Φλώρινα


Ένα μεγαλόπνοο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αυτό του συγκροτήματος αιολικών πάρκων της EDF Energies Nouvelles στη Φλώρινα, παίρνει άδεια παραγωγής από την ολομέλεια της ΡΑΕ την Παρασκευή.

Προσφυγή του Δ.Αμυνταίου στο ΣτΕ για το Γυμνάσιο Βαρικού



Ο Δήμος Αμυνταίου τον περασμένο Μάρτιο είχε εκφράσει έντονα την αντίδρασή του στην απόφαση περί συγχώνευσης των σχολικών μονάδων της περιοχής και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Βαρικού, χωρίς καν να ληφθεί υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Η αντίδραση είχε εκφραστεί με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου και αντίστοιχο ψήφισμα ευρείας σύσκεψης τοπικών φορέων, που συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Αμυνταίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη. Στο ψήφισμα της ευρείας αυτής σύσκεψης είχε κληθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ανάκληση της απόφασής του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διάλογος από μηδενική βάση με την Τοπική Κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αύριο ή τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων


Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους από την προσεχή Παρασκευή.

Διεθνής διάκριση για τον Κ.Τσομπανόπουλο


Επέστρεψε τη Δευτέρα η αποστολή της Ένωσης Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος από την Άγκυρα της Τουρκίας όπου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα  περιοχών και μέλος της ήταν ο Φλωρινιώτης αθλητής του "Παγκράτιου" Κων/νος Τσομπανόπουλος.

Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Σύλληψη στο Αμύνταιο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου συνελήφθη, κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Ιουνίου, ένας ημεδαπός κάτοικος της περιοχής μας, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκε

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης του Ε.Κ.Φ.



Φλώρινα 15 Ιουνίου 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα: