Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κλιμακώνουν τον αγώνα οι Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες

Φωτό: Αθηνά Γαρδάνη
Συνεχίζοντας τον αγώνα για την προβολή των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες στη σημερινή Γενική Συνέλευσή τους οι Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες αποφάσισαν:

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων Φλωρινιωτών ΣΗΜΕΡΑ


Έμποροι Λαών

Παγκόσμια ομίχλη.
Καινούρια σύννεφα πλάκωσαν την πατρίδα.
Οι Έμποροι του λαού κάνανε συμβούλιο.
Η αποθέωση του τίποτα.

Ανεξάρτητος και "ελεύθερος" από χθες ο Γ.Λιάνης



Την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθές το απόγευμα ο Γιώργος Λιάνης, με μια σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό. Ο βουλευτής δηλώνει ότι θα διατηρήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος, προαναγγέλλει όμως ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Διαμαρτυρία του Σωματείου "Γαία"



Από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων εκσκαφής γαιών και λιγνίτη Ν.Φλώρινας με τον διακριτικό τίτλο «ΓΑΙΑ», με έδρα τη Μελίτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Στις ρίζες των κρασιών μας

Η Florine@ σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στο... bar "Μύθος" (Ξινό Νερό), στο πρώτο Wine Party της σεζόν ... ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ!!!
Όλοι οι οινοπαραγωγοί της περιοχής σε πλήρη διάταξη παρουσιάζουν τα λευκά τους...
Θα τηρήσουμε εκείνο το πρωτόκολλο που ευαισθητοποιεί τα αισθητήρια όργανα, για να βρούμε τα αρώματα και τις ρίζες του κρασιού...
Στο σαξόφωνο: Χάρης Καπετανάκης
(Φωτό: Στέλιος Γαβριηλίδης)

Το πάγιο διαχρονικό ιστορικό αίτημα της ανανέωσης των κομμάτων και οι προσδοκίες των πολιτών…



Ήταν και παραμένει πεποίθηση μου ότι ασφαλής προϋπόθεση για την ουσιαστική, εκσυγχρονιστική κι όχι ψευδεπίγραφη εξέλιξη του κοινωνικοπολιτικού μας συστήματος αποτελεί η άρθρωση ενός ανανεωμένου, επίκαιρου, δυναμικού κι αποτελεσματικού σύγχρονου, πειστικού, όχι ξύλινου πολιτικού λόγου. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και το εφικτό είναι συνυφασμένο με μια διαδικασία δυναμική κι όχι στατική, που απαιτεί προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής. Όταν λοιπόν ο πολιτικός λόγος δεν λειτουργεί δυναμικά, δεν ακολουθεί παράλληλη πορεία με τις συνθήκες των καιρών, δεν αναπροσαρμόζεται, με μια λέξη δεν ανανεώνεται, τότε αποτελεί νομοτελειακό γεγονός ο μαρασμός και ο εκφυλισμός του.

"Βασιλίδος Εγκώμιον" στο Αμύνταιο


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ε.Σ "Αμύντας" σε συνεργασία με το Τμήμα Εθνικής Μουσικής του Φ.Σ.Φ "Ο Αριστοτέλης" παρουσιάζουν το δρώμενο

Λουκέτο σήμερα σε όλη τη χώρα


Απεργιακό λουκέτο, ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα, μπαίνει σήμερα, Τετάρτη, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ αλλά και κίνημα αγανακτισμένων απεργούν και διαδηλώνουν, έξω από τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Αύριο Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Αετού συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα


Η γενική απεργία της 15 του Ιούνη, ενόψει της εισαγωγής του «Μεσοπρόθεσμου» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι κρίσιμη.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΗΜΕΡΑ


Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα: