Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών



Κατά τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 7 Ιουνίου, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν δυο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας,

Γ.Λιάνης: "...οι βουλευτές θυμίζουμε τους καβαφικούς Τρώες"


Ομιλία του Γιώργου Λιάνη στο Διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, στις 7 Ιουνίου 2011 παρουσία των Υπουργών Γ.Παπακωνσταντίνου, Γ.Ραγκούση, Μ.Χρυσοχοϊδη, Δ.Ρέππα, Λ.Κατσέλη, καθώς και του Υφυπουργού Γ.Κουτρουμάνη.
1.Κύριε Υπουργέ, τα θέματα δεν είναι οικονομικά μόνο όπως τα θέσατε εσείς. Τα θέματα είναι εξόχως πολιτικά και επ’ αυτών μπορώ να πω δυο τρεις σκέψεις. Ήταν χρέος μας να παραδεχτούμε ότι η πολιτική μας δεν απέδωσε και έπρεπε να διορθώσουμε τα λάθη της. Δεν το παραδεχτήκαμε ποτέ. Θα ‘πρεπε. Κι όχι μόνο αυτό. Θα ‘πρεπε ταυτοχρόνως να ζητήσουμε και μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Πάρτε ευλογία από το Μέρτζο

3ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Φίλες και φίλοι συμπολίτες, στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε, η τέχνη είναι η δημιουργική φυγή προς τα εμπρός.
Η κίνηση πολιτών «ΦλωριΝέοι Μουσικοί» προσκαλεί μουσικούς και τραγουδιστές που ζουν ή κατάγονται από τους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών και που επιθυμούν αφιλοκερδώς να παρουσιάσουν μέρος της καλλιτεχνικής τους δουλειάς.

Αυτή είναι η Δημόσια Διοίκηση!

Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών


Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου 2011 πραγματοποιείται στην Αθήνα η ΣΤ’ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος.

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων ΣΗΜΕΡΑ

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις οι Αγανακτισμένοι πολίτες θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 6 το απόγευμα.

Δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο



Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) το έργο «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ.

"Ντοπέ" βρέθηκε Φλωρινιώτης ξιφομάχος


Ο 28χρονος αθλητής της ξιφασκίας Απόστολος Διαφωνίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών όπως ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδία. Ο 28χρονος αθλητής υποβλήθηκε σε έλεγχο από τον ΕΣΚΑΝ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Πανελληνίου

Πολιτιστική εκδήλωση στο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.


Πολιτιστική εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες Φλώρινας (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ) και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φλώρινας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο χώρο του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. 

Το πρόγραμμα:

Ι.Παπαϊορδανίδης: Αναπάντητα ερωτήματα – απαντήσεις που πονάνε


Για το θέμα των απολογισμών οικονομικού έτους 2010, των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ι.Παπαϊορδανίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Με μαγνητικό τομογράφο εξοπλίζεται το "Μαμάτσειο"

Με γνώμονα την ποιοτική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 το έργο «Προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης».

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση -βλ. στο τέλος της παρούσης- του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την επιλογή της Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Γυμνάσια όλης της χώρας. Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση οδηγεί σε σοβαρή υποβάθμιση την διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.