Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ευ.Μπουζούλας: Γιατί καταψήφισα την απόφαση για το ορυχείο Αχλάδας


Από τον Ευ.Μπουζούλα, μελος του Δ.Σ της Δ.Ε.Η Α.Ε λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

"Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να σας θέσω υπόψη σας γιατί καταψήφισα την παρακάτω απόφαση που αφορά το ορυχείο Αχλάδας.

Πόσα χρήματα έχασε ο Δήμος Φλώρινας?

Τo TEE για τα προβλήματα τροφοδοσίας του Α.Η.Σ Μελίτης


Ο ΑΗΣ Μελίτης, η πιο σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της χώρας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τροφοδοσίας με λιγνίτη και είτε λειτουργεί με μειωμένο φορτίο είτε παραμένει περιστασιακά εκτός λειτουργίας.

Εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης



Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» τελικά το μέτρο της εξίσωσης στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης!

"Aλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς"


Ο Εικαστικός και καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Φλώρινας Χάρης Κοντοσφύρης, παρουσιάζει το βιβλίο της Κάτιας Γέρου «Αλλάζοντας τους παλμούς καρδιάς» (εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο"). Το βιβλίο αυτό είναι μια πολύτιμη μαρτυρία για το γοητευτικό παιχνίδι του θεάτρου.
"Η Κάτια φθέγγεται τα λόγια επί σκηνής. Είναι ηθο-ποιός. Η τέχνη είναι δικαίωμα στην ατομική και συλλογική ελευθερία. Η Κάτια είναι μια θέατρο-παίνιδα. Το θέατρο – θεραπεία, το θέατρο – άσκηση, το θέατρο – παιδεία, το θέατρο ενσαρκωμένη ποίηση, το θέατρο σωματική αρχιτεκτονική, το

«Σας αρέσει ο Μπραμς;»


Την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 20:30, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ, παρουσιάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), το Μονόπρακτο «Σας αρέσει ο Μπραμς;», σε κείμενο Μάρως Δούκα, ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης, Κάτιας Γέρου και σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζούρακη (μέρος του έργου του: ο δρόμος προς τη Δύση).

«Αλφαβητάριο για την ποίηση»: το νέο βιβλίο του Μ.Σουλιώτη



Στις 380 σελίδες του νέου βιβλίου ο συγγραφέας πραγματεύεται όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας δάσκαλος αλλά και οι λάτρεις αυτής της μαγικής τέχνης του λόγου. Τι είναι και τι δεν είναι ποίηση, η γλωσσική διδασκαλία, ανάγνωση-αποστήθιση-απαγγελία, το νόημα του ποιήματος, η περιγραφική και μη περιγραφική σημασία του ποιήματος, οι πολλαπλές σημασίες, οι άγνωστες λέξεις, ο περιγραφικός στίχος, η αφηγηματική περιγραφή, τα ανόητα ποιήματα, οι ελαφρότητα των στίχων, η ομοιοκαταληξία, η μουσικότητα.

Χιονάτες και... κατσαρίδες! (για την εικαστική ομάδα "Εν Φλω")

Πήγαν στην παραλία, έπαιξαν πινγκ πονγκ και βούτηξαν... στην τέχνη όσοι συµµετείχαν στο ετήσιο εικαστικό πανηγύρι στο Παλαιό Φάληρο για τέσσερις µέρες.
Μαµάδες µε το µωρό στον µάρσιπο.  Μπαµπάδες µε τα πιτσιρίκια στους ώµους. Νεαρά ζευγαράκια χέρι-χέρι και ώριµες κυρίες µε το γυαλί ανά χείρας ώστε να επιστρατεύεται όταν επιβάλλεται να δουν λεπτοµέρειες. Συλλέκτες χωρίς γραβάτα µε βλέµµα λαγωνικού. Πρωτάρηδες που χάνονται στους διαδρόµους και «έµπειροι» που έχουν άποψη και συγκρίνουν. 

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου σε μια τακτική και μία ειδική συνεδρίαση. Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση και στις 11 μ.μ. η ειδική συνεδρίαση.

Δύο πόλεις, Δύο λίμνες, Μια ιστορία


Στην πόλη της Φλώρινας θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση του τόμου- λευκώματος «Δύο πόλεις, Δύο λίμνες, Μια ιστορία», το οποίο αποτελεί έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Ημερίδα για την πιστοποίηση φασολιών στην Πρέσπα


Στην κατάμεστη από παραγωγούς φασολιών αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στο Λαιμό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου ημερίδα σχετικά με την πιστοποίηση του κατ’ εξοχήν προϊόντος της περιοχής. 

Κοινωνία ανοιχτή στο ταλέντο….



Στις μέρες μας κυριαρχεί η έννοια «ανθρώπινο κεφάλαιο». Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι προϊόν του εκπαιδευτικού συστήματος και σχετίζεται με την υπεραξία του ατόμου, που προέρχεται από την εκπαίδευσή του. Άλλωστε, η πρωταρχική και επίσημα διακηρυγμένη λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι ότι εκπαιδεύουν ανθρώπους για να δώσουν στελέχη για τους διάφορους τομείς της κοινωνίας και ερευνητές που θα συνεχίσουν την αναζήτηση νέας γνώσης. Με τον όρο στελέχη εννοούμε: επαγγελματίες, τεχνικούς, διευθυντές των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων,…