Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Π.Δήμας στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Σήμερα το πρωί στις 11.30 ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Ο Πύρρος μίλησε στα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους και κάθε φορά που τα παιδιά φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, ένα τεράστιο παρατεταμένο χαμόγελο σχηματιζόταν στο πρόσωπό του. 

Κινητοποίηση για το τρένο (ΑΥΡΙΟ) στο Αμύνταιο



Σε διακοπή της κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αμυνταίου αποφάσισαν να προχωρήσουν ο Δήμος Αμυνταίου και πολίτες αύριο το πρωί στις 8. Με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται για την μη επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα-Θεσσαλονίκη. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα βρείτε αύριο στη florine@. 

Κόντρα Ι.Βοσκόπουλου-Δ.Ηλιάδη και για τους Αγώνες ΄Αρσης Βαρών

Κόντρα και στο θέμα της συνδιοργάνωσης των Αγώνων Άρσης Βαρών ξέσπασε μεταξύ των Ι.Βοσκόπουλου και Δ.Ηλιάδη. Αποκαλυπτική είναι η παράθεση των Δελτίων Τύπου, με το μεν

Β.Παπαδόπουλος: "Τα λάθη σας μας υποκινούν κ.Δήμαρχε"


Με μια λιτή και διαφωτιστική δήλωση ο Πρόεδρος των Α.μεΑ. Β.Παπαδόπουλος απαντά στον Ι.Βοσκόπουλο:

Την Περιφέρεια "δείχνει" ο Ι.Βοσκόπουλος



Μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις πολιτών και υπηρεσιακών παραγόντων για τις μετακινήσεις διαφόρων Υπηρεσιών σε κτίρια του Δήμου Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας

Χ.Ναούμ, Ν.Σαμαράς, Κ.Γεωργακόπουλος για τη μετεγκατάσταση της Πρόνοιας


Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Φλώρινας θα στεγαστεί στο δημοτικό διαμέρισμα Κάτω Κλεινών, λόγω έλλειψης χώρου στη πόλη της Φλώρινας.

Αστυνομικά Νέα


Ο Κ. Σκανδαλίδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Ανακοινώθηκε επισήμως η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κοζάνη, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της ΖΕΠ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα Α.με Α.


Χωρίς καμία απολύτως διάθεση εκμετάλλευσης ενός  θέματος που αφορά σε μια ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας, θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να δοθεί λύση τέτοια που να τους απαλλάσσει απο κάθε επιπλέον ταλαιπωρία.

O άγνωστος «χορός» των SMS συνεχίζεται!



Iδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η δεύτερη συνεχόμενη έγκριση δαπάνης ύψους 1640 ευρώ (αυτή τη φορά) για την αποπληρωμή τελών κινητής τηλεφωνίας της υπηρεσίας SMS της πρώην Ν.Α. Φλώρινας για το διάστημα 22-12-2011 έως 21-01-2011, που αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

"ΠΕΡΙΣΚΟΠ(Τ)ΙΚΑ", Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

"Ηχωβολές", Εφ. "ΗΧΩ"


Πυρηνική ενέργεια, ναι η όχι?


Η Ε.Λ.Μ.Ε Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνουν εκδήλωση για την πυρηνική ενέργεια, (ΑΥΡΙΟ) Παρασκευή 6 Μαΐου  στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (παλιό γήπεδο) με θέμα: 
Πυρηνική ενέργεια, ναι ή όχι; (σεισμοί – Τσερνόμπιλ - Φουκουσίμα)

"Καυτές πιπεριές χΛΩΡΙΝΗΣ"

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων


Με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της Αντιπεριφέρειας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας, από την Παρασκευή 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 8 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων- Νεανίδων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων, που θα λάβουν χώρα στο ΔΑΚ Φλώρινας  είναι το εξής:

"Όλα για τα μανιτάρια - Μανιτάρια για όλους"


Το ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με την ομάδα μανιταρόφιλων Φλώρινας και την ΕΚΑΤΟ Φλώρινας, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης ενηλίκων στο ΚΠΕ Μελίτης στη Βεύη στις 6 και 7 Μαΐου. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των κατοίκων για τα μανιτάρια της περιοχής, το ρόλο τους στο οικοσύστημα, τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τις ποικίλες χρήσεις τους, αλλά και τους κινδύνους που κρύβουν. Το σεμινάριο θα αφορά κατοίκους της περιοχής, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερα για το μυκητολογικό πλούτο του τόπου μας. Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση σε κοντινούς μανιταρότοπους,  προς αναζήτηση και ταυτοποίηση μανιταριών με την καθοδήγηση των μυκητολόγων Γιώργου Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Δήμου και Ηλία Πολέμη.

Πρόγραμμα: