Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σε ανησυχητικά επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Φλώρινα το 2010



Επιβαρυντικά για την Δ.Ε.Η στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά στην ατμοσφαιρική ρύπανση της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της

Φλωριναίοι "Σύμμαχοι"

Τώρα ηρέμησα...

Κυκλοφόρησε το περιοδικό "4 Seasons of Florina"


Κυκλοφόρησε το πρώτο περιοδικό ποικίλης ύλης για τη ζωή στη Φλώρινα. Πρόκειται για μια νέα όσο και δύσκολη προσπάθεια, ώστε η Φλώρινα να αποκτήσει για πρώτη φορά το «δικό» της περιοδικό, για όσα συμβαίνουν κάθε εποχή στην πόλη μας. Το πρώτο τεύχος του έχει τον γενικό τίτλο «Χειμώνας 2010-11». Με καθυστέρηση αρκετών ημερών (ήταν να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου), λόγω κάποιων απρόσμενων δυσκολιών και προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία, πλέον μπορείτε να το βρείτε στα ράφια των περιπτέρων της Φλώρινας.

Μεθοδεύσεις για το ορυχείο Βεύης καταγγέλλουν Αλούσης και Τάνος


Από τους Τοπικούς Συμβούλους της Κοινότητας Βεύης λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή-καταγγελία προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ.Αρθούρο Ζερβό:

Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Η "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας" για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής


Εννέα προτάσεις κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας» Μιχαήλ Τσιώκας, Ευάγγελος Στάιος και Ευδοξία Κωτσαλίδου, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής.

Δεκέμβριο οι εκλογές στα επιμελητήρια


Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να αναβάλει για το Δεκέμβριο τις εκλογές στα επιμελητήρια της χώρας που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο. Πρόκειται για την τρίτη αναβολή. Σύμφωνα με σενάρια που ακούγονται ανάμεσα στους ανθρώπους των επιμελητηρίων, η κυβέρνηση σχεδιάζει

"Στο χειρουργείο", Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Χρηματοδότηση Περιφέρειας για μεταφορά μαθητών


Με το ποσό των 9,1εκατ. €, χρηματοδοτούνται οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές σε ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στις 3 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Συμβουλές ασφάλειας για την περίοδο των εορτών του Πάσχα


Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα παρατηρείται αυξημένη κίνηση προσώπων σε δημόσιους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα εμπορικά κέντρα και στους χώρους πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις μεγάλου αριθμού ατόμων, γεγονός το οποίο αυξάνει τις ευκαιρίες διάπραξης εγκληματικών πράξεων από επίδοξους δράστες.

Προσοχή στα κεριά τις ημέρες του Πάσχα


Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συνιστά στους καταναλωτές να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά και χρήση των κεριών ενόψει του Πάσχα. Τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους θα πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα (αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή).
Γενικά, η ασφαλής χρήση των κεριών επιβάλλει: