Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

3η στον κόσμο η Φλωρινιώτισσα Ξιφομάχος Στ.Δήμκου



Το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων-νεανίδων στην Ιορδανία, κατέκτησε η Σταυρούλα Δήμκου, αθλήτρια της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας (Γ.Ε.Φ.).
Στην παρθενική συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, η 16χρονη Ελληνίδα αρχικά σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες στο προκριματικό γκρουπ και συνέχισε με τρεις διαδοχικές νίκες «νοκ άουτ», επί των Μακ Ντόλαντ (ΗΠΑ) με 15-8, Κουσιάν (Γερμανία) με 15-7, Τουρέκ (Πολωνία) με 15-13. Στα ημιτελικά προηγήθηκε 5-1, αλλά ηττήθηκε από την Ιταλίδα Μόρμιλε με 10-15.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι σε αυτήν την επιτυχία η αθλήτρια έφτασε εντελώς μόνη, ενώ ολόκληρη η συμμετοχή της επιβάρυνε αποκλειστικά τους γονείς της.
Αύριο, η Σταυρούλα αγωνίζεται στην κατηγορία U-20.
Η Συντακτική Ομάδα florine@ τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αυριανό της αγώνα. 

Παραχωρείται το Διοικητήριο στο Δήμο Φλώρινας

Πηγή: "Ελεύθερο Βήμα της Φλώρινας"

Με άρωμα Λεούδη το σημερινό Περιφερειακό




Μηνύει Αλτίνη για συκοφαντία ο πρώην περιφερειάρχης;;;


Άρωμα….παρελθόντος από τις αλήστου μνήμης ημέρες του πρώην γενικού γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη

Βρέθηκαν τα κλεμμένα!!

Ίδια γεύση...και στον Προϋπολογισμό

Ένταση, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και αντιπαραθέσεις είναι τα χαρακτηριστικά και της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του  Δήμου. Συνεχίζοντας την απαράδεκτη τακτική της, η νέα δημοτική αρχή δε φρόντισε να μοιράσει

Αυτοδιοικητικά "καρφώματα"



Με αφορμή το θέμα της ταφής των νεκρών ζώων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δ.Ηλιάδης εξέδωσε Δελτίο Τύπου και με χαρακτηριστικά εύγλωττο τρόπο "καρφώνει" το Δήμο Φλώρινας και το Δήμαρχο Ι.Βοσκόπουλο αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού", Εφ. "ΕΘΝΟΣ"


Σοβαρή καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας



Από τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω ανακοίνωση:


Ανακοινώθηκε μία συνάντηση «εκπροσώπων της πόλης», «του λαού» ή δε ξέρουμε και ποιών άλλων κοινωνικών συνόλων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έγινε στις 26 Μαρτίου  στο κτίριο της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητηθεί η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής ΦΛΩΡΙΝΑΣ–ΕΔΕΣΣΑΣ, με όρους και ημερήσιες διατάξεις σαφώς προσδιορισμένες και καθορισμένες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

"Απόψεις", Εφ. "ΕΘΝΟΣ"


Εκδήλωση μνήμης στη Δροσοπηγή για το ολοκαύτωμα της 4ης Απριλίου '44




Την Κυριακή 3 Απριλίου, διοργανώνεται εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της 4ης Απριλίου 1944, στη Μαρτυρική Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ :

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης



Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Μαλλιά Κουβάρια
(Tangled)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4: 19.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4: 11.00 το πρωί & 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/4: 19.30 & 22.30
ΤΡΙΤΗ 5/4: 21.00

Έναρξη κλειστής νοσηλείας στο Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμυνταίου


Η έναρξη της κλειστής νοσηλείας του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Κ.Α.Φ.Κ.Α.) Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου.
Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι υπηρεσίες περίθαλψης που παρέχονταν έως τώρα.Υπενθυμίζεται πως στο Κ.Α.Φ.Κ.Α. θα εξυπηρετούνται:

Εφ. "ΕΘΝΟΣ"


Βυζαντινοί Ύμνοι στο Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης"



Ο Χορός Βυζαντινής μουσικής "ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ" παρουσιάζει επιλεγμένους Βυζαντινούς Ύμνους από την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης".

Εκλογές στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Φλώρινας



Η Εφορευτική επιτροπή της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) του  Νομαρχιακού  τμήματος  Φλώρινας ανακοινώνει ότι: