Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Δ.Ηλιάδη με ΑΝ.ΚΟ



Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, χθές το μεσημέρι , είχε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, αποτελούμενη από τον Γεν. Δ/ντή Γιώργο Αμανατίδη,  τον Δ/ντη Υποδομών της ΑΝ. ΚΟ. Γιάννη Γκίνη, και τον υπ/ντη Τμήματος Διοίκησης και Επίβλεψης Θανάση Καραθανάση.

Εκλεισαν το Τελωνείο Νίκης


Η Ομοσπονδία Εμπόρων–Βιοτεχνών Φλώρινας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Φλώρινας και Αμυνταίου, διοργανώνουν αυτήν τη στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο της Νίκης, προχωρώντας σε συμβολικό κλείσιμό του. Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες του Νομού προβάλουν τα αιτήματά τους για: αυστηρότερους ελέγχους στο σύνολο των εισερχομένων προϊόντων από το τελωνείο Νίκης, την

Φεστιβάλ Αρχαιολογικής και Ιστορικής Ταινίας






Το 1ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικής και Ιστορικής Ταινίας διοργανώνεται στη Φλώρινα από την ΚΘ' Εφορεία Αρχαιοτήτων και τη Λέσχη Πολιτισμού, ΑΥΡΙΟ Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου με ώρα έναρξης καθημερινά στις 8 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.




Η επιχειρηματολογία της Ελλάδας έναντι της Π.Γ.Δ.Μ Γράφει: ο Ν.Ζάικος


Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου την 25η Μαρτίου 2011, το λόγο έλαβε η νομική ομάδα της Ελλάδας. Ειδικότερα, η επιχειρηματολογία της Ελληνικής πλευράς βασίστηκε σε μία συνδυασμένη ερμηνεία των άρθρων 11 και 22 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. 

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου κακοποιού στην Κρυσταλλοπηγή



Χθες, Δευτέρα  28 Μαρτίου στις 9 μ.μ., συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 27 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, για κακούργημα,

Ι.Πανάρετος: "Καμία απόφαση για συγχώνευση Πανεπιστημίου με Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας"



Με ποιοτικά κριτήρια θα προχωρήσουν οι ευρείες αλλαγές και παρεμβάσεις στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι.Πανάρετος, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρους Διώτη και Τάσου Κουράκη.
Με αφορμή ερώτηση των δύο βουλευτών σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός αναφέρει ότι «στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να προχωρήσει σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες θα αφορούν στο μοντέλο

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας




Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 3 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Συμψηφισμός χρεών για εργολήπτες Δημοσίων Έργων


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Ι.Βλατής σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνει ότι η κρατούσα οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει σε περικοπές προγραμμάτων που αφορούν έργα υποδομών και την ίδια ώρα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις των ήδη ενταγμένων έργων (ύδρευση, αντιπλημμυρική προστασία, οδοποιία κ.λπ.), με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να μην έχει γίνει καμία πληρωμή ούτε από το Πρόγραμμα

1ος στο τέλος του Πρωταθλήματος ο Φιλυριακός



Την Κυριακή το μεσημέρι στο Βόλο ο Φιλυριακός έδειξε σ' έναν ακόμα αγώνα την καρδιά του πρωταθλητή που διαθέτει. Στην τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου απέναντι στον τοπικό Μαγνησιακό χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να είναι πρώτος και να παίξει στον τελικό-μπαράζ με την Καβάλα για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο Φιλυριακός επικράτησε με 2-1 έχοντας ένα δοκάρι και

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών



Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Η «Σκιώδης Περιφερειακή Αρχή» του Ι.Παπαϊορδανίδη


Μετά τη συμπλήρωση 3 μηνών, από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τον καλύτερο συντονισμό της παράταξης του Ι.Παπαϊορδανίδη, ορίζεται η «Σκιώδης Περιφερειακή Αρχή», με τη δημιουργία επιτροπών και τομέων, που θα παρεμβαίνουν άμεσα και υπεύθυνα στα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.
Σκοπός της παραπάνω ενέργειας είναι η καλύτερη αξιοποίηση των Περιφερειακών Συμβούλων, σε μια λογική εποικοδομητικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης,

Συνεδριάζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου




Την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 8.15 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αντικατάσταση κυψελών και οικονομική ενίσχυση νομαδικής μελισσοκομίας


Με την έκδοση της υπ’ αριθμ. Ε(2010) 6054 τελικό/14-9-2010 απόφασης έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της υπ’ αριθμ. 312751/728/12-1-2011 (ΦΕΚ 21/Β/2011) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του τριετούς προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για την τριετία 2011 – 2013.