Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η Ώρα της Γης


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».
Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη.

Το τρένο θα ξανασφυρίξει

Μόλις πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη για το θέμα της επαναλειτουργίας του τρένου, παρουσία των θεσμικών παραγόντων του Νομού και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Ζηλιασκόπουλου. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η συνάντηση είναι η επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα-Θεσσαλονίκη μέχρι το Πάσχα (3 δρομολόγια) με τη βασική προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί το απαιτούμενο

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών





Συνεχίζεται μέχρι αυτήν τη στιγμή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχίας) η Σύσκεψη

Η Κίνηση Φίλων Τρένου για τη Σύσκεψη της αναπτυξιακής πορείας της Φλώρινας



Σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου, σε μια σημαντική σύσκεψη στη Φλώρινα, για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου,  θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ.Ζηλιασκόπουλος. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά θα παρθούν τελικές αποφάσεις για τους όρους της επαναλειτουργίας της γραμμής Φλώρινας Θεσσαλονίκης.
Στην Κίνηση Φίλων Τρένου είχαμε από την αρχή θέσει 2 κύριες προτεραιότητες οι οποίες δε φαίνεται να καλύπτονται από αυτά που έχουν γίνει γνωστά όσο αφορά τις προθέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: δρομολόγια και κόστος εισιτηρίου.

Θερινή ώρα από αύριο



Η θερινή ώρα επιστρέφει στην καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου. 
Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 4. Η επιστροφή στην χειμερινή ώρα θα γίνει την τελευταία Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης στο Ανταρτικό


Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 10.15 π.μ., στο Ανταρτικό Φλώρινας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους επτά κιλών και εκατό γραμμαρίων. 
Συγκεκριμένα, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, αξιοποιώντας κατάλληλη πληροφορία, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Ανταρτικού Φλώρινας, ασυνόδευτη την προαναφερόμενη

Γ.Μαγκριώτης: "Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στα έργα της Δυτ. Μακεδονίας"


Στην πορεία κατασκευής των έργων της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με φορείς της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σε ότι αφορά την κατασκευή των καθέτων αξόνων της Εγνατίας και τον άξονα «Κοζάνη–Πτολεμαΐδα–Φλώρινα-Νίκη», τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και γι’ αυτό «επιλογή της κυβέρνησης είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών».

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη


Ο Δήμος Αμυνταίου στην "Ώρα της Γης"


Με αφορμή την πρωτοβουλίας της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους δημότες Αμυνταίου:  
Στις 26 Μαρτίου ο Δήμος Αμυνταίου σβήνει τα φώτα!
Ο Δήμος Αμυνταίου συμμέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο 26 Μαρτίου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, θα σβήσει τα φώτα στα κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν

"Ποίηση" του Θ.Γερμανίδη

Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"