Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι ομογενείς της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη


Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ο πρόεδρος του κόμματος «ΟΜΟΝΟΙΑ» της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Γρηγόριος Καραμέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δραστηριοποιείται στην όμορη χώρα Ανδρέας Ηλία και το μέλος του Θωμάς Μάρκου, επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Δ.Ηλιάδη, καθώς και το Δήμαρχο Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλο.
Οι εξέχοντες ομογενείς ανέπτυξαν στον κ. Ηλιάδη μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν και ταλανίζουν τους Έλληνες μειονοτικούς, εξέθεσαν τις απόψεις τους και ζήτησαν την στήριξη των προσπαθειών τους.
Αντίστοιχα, με τον κ.Βοσκόπουλο κύριο θέμα της συνάντησης τους ήταν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φλώρινας με το Δήμο και φορείς της Κορυτσάς, όπως αυτές δημιουργούνται μέσω του προγράμματος INTERREQ IPA Ελλάδα - Αλβανία, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας.

ΣΤΕΦ. ΜΠΙΡΟΣ:«Να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διαδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος και οι αγώνες που έχουμε δώσει έως και σήμερα έχουν πάντα ως κυρίαρχο στόχο: «Να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ


                                                      
            Με θαυμασμό σχολίασαν οι δύο εκδότες των τοπικών εφημερίδων «ΠΟΛΙΤΗΣ» και «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» την ομιλία του βουλευτή μας στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Μπράβο Γιώργο που είπες τα αυτονόητα» ο ένας, «Μπράβο Γιώργο για την τέχνη του λόγου σου», ο άλλος.
            Και βέβαια δεν είναι κακό να λέμε μπράβο σ’ έναν πολιτικό, όταν διαπιστώνουμε διάθεση αυτοκριτικής και να καυτηριάζει ανοιχτά τα στραβά και ανάποδα μιας κυβερνητικής παράταξης. Αρκεί αυτό, να γίνεται τακτικά και στην ώρα του. Όχι με καθυστέρηση (20) είκοσι και πλέον χρόνια, κι όταν μάλιστα τελειώνει η πολιτική του καριέρα. Όντως, ο βουλευτής Φλώρινας είπε τα αυτονόητα στην Κ. Ο. Είπε αυτά, που έχουν βγει πλέον στο φως και τα γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες, που είναι έτοιμες να σηκωθούν και να πέσουν στα κεφάλια τους!!!. Στην προκείμενη περίπτωση, ενδιαφέρον, δεν είναι μόνον τι λέει κάποιος α λ λ ά  π ο ι ο ς  τ ο  λ έ ε ι .

Ανησυχητικά τα ποσοστά ανεργίας στη Φλώρινα



«Χαρακτηριστικά των ανέργων, υφιστάμενη κατάσταση και τάσεις των επιχειρήσεων στο νομό Φλώρινας»  είναι το θέμα  έρευνας που διεξήγαγε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του 3ου ΕΑΠ Νομού Φλώρινας. Τα αποτελέσματα της  έρευνας σε ανέργους και επιχειρήσεις του νομού, παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα. «Τα ποσοστά ανεργίας στη Φλώρινα είναι ανησυχητικά» είπε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στέφανος Μπίρος. «Καθώς φαίνεται, το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς δουλειά, αγγίζει το 25%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 15,4% που καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία».


Σύνταξη: ΕΡΑ Φλώρινας - Σοφία Ζουζέλη

Εφ."ΗΧΩ"


Οι αρκούδες κατεβαίνουν στην Αθήνα!


Θέσεις του Τ.Ε.Ε (Δ.Μακεδονίας) για το πετρέλαιο θέρμανσης


Θέσεις του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με την εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνου του πετρελαίου κίνησης και τις αναμενόμενες επιπτώσεις στη Δυτ. Μακεδονία


Η Δυτική Μακεδονία είναι η ψυχρότερη περιοχή της Ελλάδας και για το λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη θέρμανσης των κατοικιών για 7 – 8 μήνες το έτος, κάτι που δεν ισχύει για καμιά άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί την μοναδική γεωγραφική ενότητα της χώρας που εντάχθηκε στο σύνολό της στην δυσμενέστερη κλιματική ζώνη Δ, με βάση τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Η κατά μέσο όρο ενεργειακή κατανάλωση οποιουδήποτε κτιρίου που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την κατανάλωση ενέργειας ενός ίδιου κτιρίου με παρόμοιες συνθήκες χρήσης και σε παρόμοιες συνθήκες δομημένου περιβάλλοντος, που όμως βρίσκεται στην περιοχή της Αττικής – Στερεάς Ελλάδας, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα κλιματολογικά δεδομένα.

Ενημερωτική εκδήλωση για την υγιεινή διατροφή




1η εκδήλωση του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), για τη Δυτική Μακεδονία, με θέμα:
"Υγιεινή διατροφή στα στάδια της ζωής"
Την Κυριακή 27/02/2011 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας.

Πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων στη Φλώρινα



Δευτέρα έως και Σάββατο ώρες 18:00- 22:00.
Διαδρομή: Έναρξη 18:00 από Λ. Αιμιλιανού – Καυκάσου – Ιωαννίνων – Κοντοπούλου - Εργ. Κατοικίες 2 – Ολυμπιάδος – Τραπεζούντος – Κιουτάχειας – Ι. Καραβίτη – Γρεβενών – Βογατσικού – Λ. Κ. Καραμανλή – Πέλλης – Αρριανού – Μακεδονομάχων – Πτολεμαίων – Ηρακλείας – Σκάρμπορο – Τέλος διαδρομής 22:00 Νοσοκομείο.

Δευτέρα έως και Σάββατο ώρες 18:00- 22:00.
Διαδρομή: Έναρξη 18:00 από Μοναστηρίου – Δημ. Κωτσοπούλου – Επεκτάσεις (Αγ. Δημητρίου) – Προ. Κορομηλά – 7ης Νοεμβρίου – Μοναστηρίου – Κ. Ζώη – Κ. Βάρδα – Κ. Άγρα – Κ. Καραβαγγέλη – Επεκτάσεις ( ΔΕΗ ) – Δημ. Παπαθανασίου – Αναπήρων – Συν. Αγ. Παρασκευής – 33ου Συντάγματος – Νοσοκομείο – Λ. Κ. Καραμανλή – 3ο Δημοτικό – Τέλος διαδρομής 22:00 Μοριχόβου.

Δευτέρα- Τετάρτη και Σάββατο, ώρες 15:30- 18:00
Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 22:00- 00:30
Διαδρομή: Έναρξη: Π. Μελά – Σαρανταπόρου – Μεγαρόβου – 25ης Μαρτίου – Κ. Βαγγέλη – Π. Κύρου – Ι. Άρτη – Λ. Ελευθερίας – Δικαστήρια – Μ. Αλεξάνδρου – Β. Φιλίππου – Κ. Κώτα – Λ. Μόδη – Αμύντα – Ν. Χάσου – Σαρανταπόρου – Στ. Δραγούμη – Σπηλιάδου – Σαγγαρίου - …… - Καστρισιανάκη – Τέλος διαδρομής: 3ο Δημοτικό.
( Στις διαδρομές συμπεριλαμβάνονται οι κάθετοι & οι παράλληλοι οδοί. ) 

ΔΕΥΤΕΡΑ ως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ώρες 07:00πμ-13:30.
Περισυλλογή χύμα απορ/των & αδρανών υλικών με μικρό φορτηγό αυτ/το.
Διαδρομή: Έναρξη 07:00πμ, Στ. Δραγούμη – Ν. Χάσου – Σαρανταπόρου – Π. Κύρου – Π. Μελά – Μεγαρόβου – 25ης Μαρτίου – Καλλέργη – Σπηλιάδου – Σαγγαρίου – Πρεσπών – Δ. Αγορά – Τ. Φουλεδάκη – Μ. Αλεξάνδρου – Τέλος διαδρομής 13:30: Αρχ. Παπαθανασίου.   

ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ, ώρες 09:00πμ- 09:30πμ. Περισυλλογή απορριμάτων από τον πεζόδρομο της Φλώρινας.

Η Φλώρινα συμμετέχει στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Ο Αγώνας και η αντίδραση των εργαζομένων στα κλιμακούμενα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα συνεχίζεται με νέα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2011.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας μας με ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν τις μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και για την προώθηση και εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών.