Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ντουμάνια χαράς!!




...εμείς, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης αλλά και εργαζόμενοι ταυτόχρονα στο χώρο του επισιτισμού δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορούμε, δεν επιθυμούμε και δεν θα εφαρμόσουμε τον καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας και τις ζωές μας "αντικαπνιστικό" νόμο 3868/2010.
Δεν μπορούμε να τον εφαρμόσουμε επειδή είναι πρακτικά ανέφικτο να αναλάβουμε "κατασταλτικά" καθήκοντα εις βάρος της πελατείας μας και των φίλων μας. Είμαστε επαγγελματίες και όχι αστυνομικοί. Δεν επιθυμούμε να τον εφαρμόσουμε επειδή πιστεύουμε στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ενήλικα πολίτη μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι οι επιχειρήσεις μας. Δεν θα τον εφαρμόσουμε και η ευθύνη περνάει πλέον στην Κυβέρνηση. Οι άδειες των καταστημάτων μας είναι στη διάθεσή της.»

«Κατεβάζει ρολά» την Τετάρτη η Ελλάδα- Κλειστός δημόσιος και ιδιωτικός τομέας



Γενικό απεργιακό «μπλάκ άουτ» αύριο, Τετάρτη, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν και οι έμποροι, κλείνοντας τα καταστήματά τους. Κλειστές θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα καταστήματα, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο μεγαλύτερος ...φωτογραφικός χειμώνας της Φλώρινας


Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας των προχωρημένων μελών της φωτογραφικής ομάδας «Ροές» με τίτλο «Χώρος, Χρόνος, Άνθρωπος», έγιναν χθες, στο καφέ μπαρ «Οδός ονείρων». Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό του φεστιβάλ «Φωτογραφικός Χειμώνας 2010-11» που πραγματοποιείται στη Φλώρινα από τον Νοέμβριο του 2010. Ο πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Γιώργος Αντωνιάδης και ο υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της Λέσχης, Κώστας Παπαϊωάννου μίλησαν για τη μεγάλη συμμετοχή φωτογράφων και ομάδων απ' όλη την Ελλάδα.

Σύνταξη: ΕΡΑ Φλώρινας - Σοφία Ζουζέλη









Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Καθηγητών & Δασκάλων στην Πλ. Γ. Μόδη(ΤΩΡΑ)




Συνεχίζεται ο αγώνας για το τρένο




Συνάντηση πραγματοποίησαν
το περασμένο Σάββατο οι «Φίλοι του Τρένου της Φλώρινας», για να συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Όπως είπε στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Μιχάλης Πετράκος, μέλος της κίνησης, ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. «Οι κινητοποιήσεις της Φλώρινας προκάλεσαν το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας και άνθρωποι που αγωνίζονται για τη διατήρηση και ενδυνάμωση του σιδηρόδρομου, μας ζήτησαν να συντονίσουμε τις ενέργειές μας όλοι μαζί» είπε ο κ. Πετράκος και πρόσθεσε πως, «με τις 8.000 υπογραφές των πολιτών και την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε: την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου στην περιοχή μας».

Σύνταξη: ΕΡΑ Φλώρινας - Σοφία Ζουζέλη

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ




Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, κος Christian Thimonier επισκέφτηκε το Δήμο Αμυνταίου την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011. Ο Γάλλος Πρόξενος, συνοδευόμενος από τον κο Ιωαννίδη Ευάγγελο, δικηγόρο από το Ξινό Νερό, ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Δημαρχείο Αμυνταίου όπου τον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος κος Μωυσιάδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Λιάσης Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μπάντης Ιορδάνης, ο Διευθυντής του Δήμου Αμυνταίου κος Γκερσάνης Αθανάσιος και εκπρόσωπος του Συλλόγου «Αμύντας» Αμυνταίου για το τμήμα της χορωδίας κος Κύρκος Θεόδωρος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


                                                 
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας θα διεξαχθεί στον πρώην χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου(ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ) την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 18.00. 

Η Βασιλόπιτα του Ο.ΞΙ.Φ.




Σε μια πολύ ευχάριστη βραδιά, η οικογένεια του Ο.ΞΙ.Φ. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Club Room.
Εκτός από την διοίκηση και τους προπονητές, τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των τμημάτων και των γονιών των, το παρόν έδωσαν

Ενεργειακά Σεμινάρια από το Τ.Ε.Ε Δυτικής Μακεδονίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενο στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των συναδέλφων μηχανικών για ενημέρωση σε θέματα ΚΕΝΑΚ, ενεργειακών μελετών και νέων νόμων και προδιαγραφών που αφορούν στον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων, διοργανώνει νέο κύκλο πενθήμερων σεμιναρίων με θέμα : «Σύνταξη ενεργειακής μελέτης κτιρίου σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης».
Τα σεμινάρια είναι διάρκειας 25 ωρών έκαστο και θα πραγματοποιηθούν ένα στη Φλώρινα και ένα στην Πτολεμαΐδα. Στη Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί τις μέρες Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, Τρίτη 1 Μαρτίου  και Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρες 16.00-21.00. Στην Πτολεμαΐδα οι μέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι Σάββατο 26, Κυριακή 27, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 2 Μαρτίου και Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρες 10.00-15.00.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα "ΗΡΩΝ 2" ξεκινάει σε Φλώρινα, Μελίτη, Κλεινές



Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΉΡΩΝ 2 Φλώρινας, δομή του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ), του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενήλικων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), θα ξεκινήσει στη Φλώρινα, Μελίτη, Κλεινές το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2011.

Κυριάρχησε ο Φιλυριακός με νίκη 4-0 επί της Ροδόπης




 Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 ο Φιλυριακός υποδέχτηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο τη Ροδόπη '87 για την 8η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Γυναικείο Πρωτάθλημα. Ο Φιλυριακός από την αρχή έως το τέλος του αγώνα ήταν κυρίαρχος και η νίκη με 4-0 ήταν το φυσικό επακόλουθο αυτής της εμφάνισης. Βέβαια, η ομάδα του Φιλυριακού έχει παράπονα για τις αυστηρές κάρτες που δόθηκαν σε παίκτριες του Φιλυριακού σε απλά φάουλ και αποδεκάτισαν την ομάδα του Φιλυριακού ενόψει της επόμενης αναμέτρησης. Κίτρινη κάρτα στην Κάτη που συμπλήρωσε 4 και κόκκινη (2 κίτρινες) στην Τσαμπάζη σ' έναν αγώνα που γενικότερα κινήθηκε σε ήρεμα πνεύματα.