Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτο λόγω.. ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ





Λουκέτο βάζουν τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, καθώς όπως τονίζουν, η καθολική εφαρμογή του μέτρου απειλεί με κλείσιμο τα καταστήματά τους. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις αποφασίστηκε σε συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα σωματεία του κλάδου όλης της Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη και Καστοριά.
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ



Εκδήλωση αφιερωμένη στη συμμετοχή των γυναικών στον ένοπλο λαϊκό αγώνα, μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Φλώρινα, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 11,00΄ το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, με ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία προς τον ομαδικό τάφο των μαχητών του ΔΣΕ.
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

Απογραφή Δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού




Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας ανακοινώνει ότι από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, Περιφερειακό Γραφείο Φλώρινας, γίνεται η απογραφή Δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011, Φλώρινας και Αμυνταίου από 15/02/2011 έως 22/03/2011 και τις ώρες 08:30 έως 15:30 επί της οδού Ηπείρου 26 – Ισόγειο κατά αλφαβητική σειρά ως εξής:

Παραχώρηση των αποκαλυπτόμενων εκτάσεων Βεγορίτιδας


Η παραχώρηση κατά χρήση των αποκαλυπτόμενων εκτάσεων της λίμνης Βεγορίτιδας για την καλλιεργητική περίοδο 2010 – 2011 στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου ολοκληρωθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 και είχε ως μοναδικό θέμα την παραχώρηση των αποκαλυφθεισών εκτάσεων.

10 στρέμματα συλλογικής υποκρισίας.




Με εντεινόμενη αγωνία παρακολουθούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace , Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm , Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S τις διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις». Πηγή ιδιαίτερης ανησυχίας ήταν οι τοποθετήσεις βουλευτών, οι οποίοι δήλωσαν πως είτε επιφυλάσσονται είτε θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο που αφορά την οριζόντια ρύθμιση για την αύξηση του ορίου αρτιότητας στον εκτός σχεδίου χώρο των περιοχών Natura 2000 .