Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κινητή μονάδα ΠΑΠ test την Πέμπτη στο Φιλώτα



Αύριο Πέμπτη 17-2-2011 κινητή μονάδα ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  θα βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο Φιλώτα από τις 9:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι.

Γιάννης Μπουτάρης: «Tο τρένο είναι θέμα όλων μας»



"Απαράδεκτη" χαρακτήρισε την αναστολή της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Φλώρινας.  Ο κ. Μπουτάρης είπε συγκεκριμένα ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, καθώς χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που χρησιμοποιούσαν το τρένο, μεταξύ αυτών και οι επισκέπτες του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο. «Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και πρέπει να συνεργαστούμε για να επαναφέρουμε τα τρένα στις ράγες, αλλά και για να τονώσουμε τη λειτουργία της γραμμής με τουριστικά δρομολόγια» Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνάντησή του με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Ρέππα, θα συζητήσει και το θέμα του τρένου της Φλώρινας.
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

Στέφ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ..περί "Μάντρας" και Δημαρχείου


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ



Στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2011), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας – Γραφείο Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας) τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου με θέμα την Οδική Ασφάλεια για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φλώρινας και τίτλο «Ζούμε στην πόλη μας σημαίνει κυκλοφορούμε με ασφάλεια».
Σύμφωνα με τον τίτλο, οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε κόλλα Α3 ή Α4 επικίνδυνα σημεία της πόλης μας για τροχαία ατυχήματα, τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς, καθώς και για τις μη νόμιμες συμπεριφορές οδηγών και πεζών. Επίσης, θα πρέπει να αναγράψουν και ένα μικρό κείμενο προτείνοντας μια δική τους λύση.

Η ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ, εφ. ΗΧΩ


ΗΧΩ



Απλήρωτοι...λόγω γραφειοκρατίας



Με επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ζητά την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΗΦΗ». Όπως αναφέρεται στην επιστολή, την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είχαν αναλάβει οι Δημοτικές Επιχειρήσεις των δήμων οι οποίες επέβλεπαν και κατέγραφαν τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε καθημερινή και μηνιαία βάση, ενώ υπήρχε υπόλογος διαχειριστής από το δήμο ο οποίος και έλεγχε εάν πράγματι γινόταν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες από τους εργαζόμενους και υπέγραφε μαζί με το δήμαρχο την πραγματοποίηση τους. Ο επανέλεγχος από την αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας με έναν υπάλληλο δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων αλλά επιπρόσθετα αναδεικνύει το μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας.
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη