Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ "ΑΜΑΛΘΕΙΑ"




Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, επισκέφθηκε το Αγρόκτημα "Αμάλθεια" που βρίσκεται στο λόφο του Προφήτη Ηλία κοντά στην Άνω Καλλινίκη, στα πλαίσια οργανωμένης διδακτικής επίσκεψης. 

Σκοποί της επίσκεψης ήταν:
·         τα παιδιά να δούνε από κοντά μια σύγχρονη εγκατάσταση παραγωγής και μεταποίησης γάλακτος που δραστηριοποιείται στον τόπο τους,
·         να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τη διατροφή,
·         να αναπτύξουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σχετικά με ζητήματα κατανάλωσης.

Γ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ Κ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, παρέστη την Παρασκευή, 11/02/2011, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου,  κατά την οποία εκλήθησαν από τη Δημοτική Αρχή εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του πλαισίου διεκδίκησης του Δήμου από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο Κυρ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2010, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο Δημαρχείο Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζέτα Ρίζου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Λουκάς, Αθανάσιος Μπέλτσος και Βαγγέλης Σταυρίδης  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα περιβαλλοντικά προβλήματα  τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας, τόσο από τη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην περιοχή μας, όσο και από τη δραστηριοποίηση του εργοστασίου της FYROM, η τηλεθέρμανση του Δήμου Φλώρινας και η απόδοση στην τοπική κοινωνία του τέλους εξόρυξης του λιγνίτη.

ΗΜΕΡΙΔΑ: "Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά"



ΗΜΕΡΙΔΑ    
Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΕΥΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ - ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πέμπτη    17-2-2011
ΣΤΙΣ 5:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΕΥΗ

Το ΚΠΕ Μελίτης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση-Ενηλίκων του υποέργου του ΤΔΕ/Υ του ΕΙΝ (ΕΣΠΑ), οργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων, την  Πέμπτη 17-2-2011, με θέμα: Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ !!!




Τη στιγμή που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διακόπτει τη σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας και του Αμυνταίου με την υπόλοιπη Ελλάδα, ταυτόχρονα εγκαινιάζει με πανηγυρικό τρόπο τη νέα της γραμμή με την επωνυμία: «Snow Train». Οι πολίτες Φλώρινας και Αμυνταίου απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. 




Μαθητικός Διαγωνισμός Ασφαλούς Διαδικτύου στο Ν.Φλώρινας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ασφαλούς Διαδικτύου στην Π.Ε. Φλώρινας, όπου συμμετείχαν 43 μαθητές, 33 από Γυμνάσια του Δήμου Φλώρινας και 10 από Γυμνάσια του Δήμου Αμυνταίου. Βραβεύτηκαν οι 10 καλύτερες εκθέσεις των μαθητών που συμμετείχαν και η απονομή έγινε στη Φλώρινα σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Σταυρίδης Ευάγγελος και η κ. Γκουντσίδου Βασιλική, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος e-Cost για το CyberBullying, η οποία μίλησε για τον Εκφοβισμό μέσω Inetrnet και Κινητών Τηλεφώνων και υπήρξε ένας πολύ καλός διάλογος με τους μαθητές και τους γονείς που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση.