Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ......ΜΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ!!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ


Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε:

  •  Η συλλογή υπογραφών με βάση το ομόφωνο ψήφισμα
  • Ορίστηκε η ερχόμενη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου ημέρα δράσης για το τρένο, με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποκορύφωμα μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6μμ με κύριο οργανωτή το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και συνδιοργανωτές όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στη συνάντηση.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η περιοχή Φλώρινας έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα τον τελευταίο χρόνο από τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση της φορολογίας. Η κοινωνία μας μαστίζεται από την υψηλότερη ανεργία πανελλαδικά (15%) την μεγαλύτερη μείωση οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως την έλλειψη προοπτικής.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα εντείνει την απομόνωση της περιοχής μας και υπονομεύει την προοπτική της βιώσιμης κινητικότητας για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Πλήττει κυρίως τους φτωχότερους από μας που στερούνται έτσι τη δυνατότητα οικονομικής μετακίνησης.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ την αποδεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη, αντίθετα θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναπτυχθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές με επιπλέον δρομολόγια και νέες συνδέσεις. Το τρένο είναι ένα προσιτό, άνετο και φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς που προσέφερε πολλά στην ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας μέχρι τώρα και ζητούμε, με την βελτίωση και επέκταση της σύνδεσης μας, να μας μεταφέρει στο μέλλον.
Επειδή
  • Το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια
  • Η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Έδεσσα
Θέλουμε να αφήσετε το τρένο να μας πάει στο μέλλον
Απαιτούμε
  • την άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων Φλώρινας Θεσσαλονίκης με πλήρη δρομολόγια. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ανεπαρκή σχέδια των 2 δρομολογίων ημερησίως.
  • Την ανάκληση της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, ιδίως την κατάργηση της έκπτωσης της επιστροφής.
Διεκδικούμε
  • Την βελτίωση της υπάρχουσας γραμμής, τη σύνδεση με τον Αθήνα,  συνδυασμένες μεταφορές για τις τουριστικές περιοχές της Φλώρινας (Πρέσπες, Πισοδέρι. Νυμφαίο), και διεθνή δρομολόγια προς Μοναστήρι.




ΑΙΜ. ΑΣΠΡΙΔΗΣ:"Φλώρινα χωρίς τρένο δε νοείται"






Δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας Αιμίλιου Ασπρίδη


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση που διοργάνωσε η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας, Αιμίλιος Ασπρίδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων, καθώς και στη συνάντηση των φορέων του νομού με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στο κτιριακό πρόβλημα του δήμου Φλώρινας.

Ο. ΜΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΡΕΝΟΥ.



ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αν στην πολύσημη και εκφραστική γλώσσα μας το «να χάσει κάποιος το τρένο» σηματοδοτεί την απώλεια μιας σημαντικής ευκαιρίας, στην κυριολεκτική σημασία το «να χάσει το τρένο» ένας ολόκληρος νομός, και μάλιστα ένας ακριτικός νομός με πολλά και σοβαρά προβλήματα, συνιστά μια πραγματική συμφορά και συνεπιφέρει την απώλεια πολλών σημαντικών ευκαιριών για τον τόπο.