Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

WINTER FESTIVAL - BALKAN JAZZ

23/12/2010 Άναμμα Καλλιτεχνικής Φωτιάς
23/12/2010 Σε πρώτο πλάνο το φλεγόμενο
γλυπτό του Φ.Καλαμάρα


23/12/2010 Καλλιτεχνική Παρέμβαση



23/12/2010 Πίνακες Φοιτητών της
Σχολής Καλών Τεχνών


23/12/2010 Ευχαριστούμε για την πολυπληθή συμμετοχή σας
23/12/2010 Παντελής Στόϊκος - Trio Balkano

27/12/2010 Petar Rlchev... Μαγευτική Βραδιά 
27/12/2010 Αυτοσχεδιασμοί Petar Ralchev

28/12/2010 Αξέχαστο Party Λήξης !!!



28/12/2010 Μακεδονική Φαμφάρα - Γιάννης Μαύρου 

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Τον ειδικό αγιασμό των νέων τοπικών αρχών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κκ Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν ο νυν Νομάρχης και αυριανός Δήμαρχος Φλώρινας, κος Γιάννης Βοσκόπουλος, ο νυν Δήμαρχος Κ. Κλεινών και Πρόεδρος ΤΕΔΚ Φλώρινας και αυριανός Αντιπεριφερειάρχης, κος Δημήτρης Ηλιάδης, οι Δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων που συναποτελούν τον ενιαίο Δήμο Αμυνταίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολίτες που πραγματικά γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο.
Στο σύντομο χαιρετισμό του στους παραβρισκόμενους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης ανέφερε τα εξής:
«Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ένα ξεκίνημα! Ξεκίνημα για το νέο Δήμο Αμυνταίου, που αποτελεί τη συνένωση έξι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ξεκίνημα και για τη νέα Δημοτική Αρχή, που καλείται να λύσει τα οργανωτικά ζητήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του Καλλικράτη και ταυτοχρόνως να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του λεκανοπεδίου Αμυνταίου.
Όλα αυτά στο μέσο μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Είναι σίγουρο πως η οικονομική συγκυρία θα δυσκολέψει το έργο μας, όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Δήμου Αμυνταίου. Όλοι μαζί ξεκινούμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη νέα πορεία του τόπου. Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια προσβλέπουμε σε κάθε βοήθεια:
      Σε νέες ιδέες από τους συμπολίτες μας.
      Στην εθελοντική προσφορά των συνδημοτών μας.
      Στη μέγιστη απόδοση των υπαλλήλων του Δήμου.
      Σε εποικοδομητική κριτική από την αντιπολίτευση.
      Στην όρεξη για δουλειά και προσφορά όλων των εκλεγμένων στελεχών.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο.
Σε αυτό το νέο ξεκίνημα για το λεκανοπέδιο του Αμυνταίου δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας.
Εγώ από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φέρω σε πέρας το δύσκολο έργου που μας ανέθεσαν οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου.»
Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές των νεοεκλεγμένων Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και μελών των Συμβουλίων της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων στο ειδικό πρακτικό ορκωμοσίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με λιτό μπουφέ, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις ευχές τους για μία δημιουργική δημοτική περίοδο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ


Με περιοδείες στις περιοχές που πλήττονται από τον ακρωτηριασμό του σιδηροδρόμου, απαντούν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ για  κλείσιμο γραμμών.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησε σήμερα παρεμβάσεις και συναντήσεις στη Φλώρινα και την Έδεσσα, όπου η σιδηροδρομική σύνδεση πρόκειται να διακοπεί πλήρως από την Πρωτοχρονιά. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου, και ο Μιχάλης Πετράκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Για το ίδιο μεταφορικό έργο, ο σιδηρόδρομος χρειάζεται μέχρι 7 φορές λιγότερη ενέργεια, έχει μέχρι 10 φορές λιγότερη ρύπανση, είναι μέχρι 16 φορές ασφαλέστερο από το αυτοκίνητο. Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, μια σιδηροδρομική γραμμή παραμένει σε λειτουργία με πολύ πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες από ό,τι μια οδική αρτηρία.

Στη Φλώρινα, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων είχε σειρά συναντήσεων με σιδηροδρομικούς, εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και άλλους τοπικούς φορείς, ενώ έγιναν παρεμβάσεις και σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Συμβολική παρέμβαση για το τρένο με δηλώσεις για τα περιφερειακά ΜΜΕ της Δυτ. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε, από κοινού με άλλους φορείς της πόλης, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, όπου ανοίχτηκε πανώ με το σύνθημα «ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ».
«Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για προτεραιότητα στο σιδηρόδρομο, έγιναν τελικά προτεραιότητα στο ξήλωμά του», τόνισε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος που ήρθε ο ίδιος  με τρένο για την περιοδεία του. «Με πρόσχημα την κρίση, επιδιώκουν να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή πριν τον Τρικούπη και τον Αβδούλ Χαμίτ. Είχαμε ήδη το αραιότερο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη, και η κυβέρνηση έρχεται τώρα να το ακρωτηριάσει κι άλλο.
Επί μήνες διοχετεύονταν στην κοινή γνώμη αλλοιωμένα στοιχεία για το έλλειμμα του ΟΣΕ, ώστε να εκβιάσουν συναινέσεις από την κοινή γνώμη:  τα πραγματικά  ελλείμματα είναι μόλις 10-15% των υπέρογκων ποσών που μας παρουσίαζαν. Αν η φωνή των Οικολόγων Πράσινων μπορούσε να ακουστεί πιο δυνατά, η κυβέρνηση θα είχε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που στραγγαλίζει οικονομικά τον ΟΣΕ και προβλέπει μέχρι και ξήλωμα των γραμμών για να γίνουν δρόμοι και οικόπεδα.
Τώρα το λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες και οι περιφέρειες. Το τρένο χρειάζεται εξυγίανση και εκσυγχρονισμό, όχι να πάψει να τρέχει στις ράγες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις γι’ αυτό, και ο κ. Ρέππας αρνείται από τον περασμένο Μάιο να μας δεχθεί. Όποιος πιστεύει ότι η κρίση είναι μόνο στην οικονομία και ότι θεραπεύεται μόνο με περικοπές, είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμος. Σήμερα χρειαζόμαστε προτάσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και η ενίσχυση του σιδηροδρόμου έχει εδώ κεντρική θέση».  

«Η περιοχή της Φλώρινας συνέδεσε την εξέλιξή της σε σημαντικό αστικό κέντρο την δεκαετία του 30 με τον ερχομό του τρένου στην πόλη», είπε ο Μιχάλης Πετράκος. «Σήμερα είναι η μόνη αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία και του νομού. Η ύπαρξή του ήταν για όλους τόσο σημαντική και χρήσιμη που φαινόταν αδιανόητο να καταργηθεί. Απέναντι στην καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης και του ΟΣΕ πρέπει όλοι οι φορείς της πόλης, οι νέες διοικήσεις στο δήμο και την περιφέρεια και, πάνω απ’ όλα, οι πολίτες να αγωνιστούμε για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα κάτσουμε να κοιτάμε την κατάργηση των υποδομών μας αλλά θα αγωνιστούμε δυναμικά με κάθε πρόσφορο μέσο για να διεκδικήσουμε το μέλλον μας».

Η Θλίψη του λαού μετατρέπεται σε οργή ,μία σπίθα μόνο απομένει

Η ακολουθούμενη πολιτική έχει αποκοπεί παντελώς από την κοινωνία. Τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου κούρασαν τους πολίτες. Επήλθε η κατάρρευση του κουράγιου του ελληνικού λαού. Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ανοχής του Έλληνα. Χωρίς σχεδιασμό  βουλιάζουν τον λαό , βαθαίνουν την κρίση. Η μονοδιάστατη αντίληψη των νέων μέτρων δηλ αφαίμαξης εισοδημάτων όπως οι μειώσεις μισθών συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας ότι είναι «μονόδρομος» χωρίς παρουσία σοβαρών αναπτυξιακών επενδύσεων είναι πλέον λαθεμένη. Με ευθύνη και σοβαρότητα , αποκομίζοντας  σημαντικό πολιτικό κόστος ,  αποφύγαμε τις στείρες λαϊκιστικές αντιπαραθέσεις της βασικής υπαιτίου της κρίσης της Ν.Δ. (περίοδος 2004 - 2009),  με δέσμη προτάσεων, αξιοποίηση διεθνών ερεισμάτων προκειμένου να βοηθήσουμε (όπως κάναμε στο προοίμιο της κρίσης , επί κυβερνήσεως Καραμανλή). Στην πράξη τα δύο κατεστημένα πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) , δομημένα από αγκυλώσεις του παρελθόντος ακατανόητες ενοχές ή φοβικά σύνδρομα δεν μπόρεσαν να υιοθετήσουν προς όφελος της πατρίδας, πρόσωπα , καταστάσεις, σκέψεις, ιδέες , προτάσεις , την βούληση των δυναμικών πατριωτικών παρεμβάσεων ή δράσεων μας. Εγκλωβισμένοι στην λανθασμένη πολιτική του χθές έφεραν τα πράγματα σε σημείο να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με ρεαλιστικό, σίγουρο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο. Με μαθηματική ακρίβεια,  λανθασμένων χειρισμών τους, οδηγούν την κοινωνία των ελλήνων στον γκρεμό, στην εθνική απαξίωση ,στον οικονομικοκοινωνικό μαρασμό. Περνάμε στην φάση της σύγκρουσης, ρήξεως και ανατροπής. Εφ όσων συνεχίζουν να διογκώνουν τα προβλήματα αρχίζει το στάδιο αποδόμησης τους πρίν αποδομήσουν τον τόπο.
Μνημόνιο. Επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα για χιλιοστή και όσες φορές χρειαστεί. Ψηφίσαμε το άρθρο 1 του μνημονίου για να περισωθούν συντάξεις και μισθοί, εν αντιθέσει με την διγλωσσία των άλλων κατεστημένων πολιτικών κομμάτων τα οποία άλλα λέγαν στο λαό και άλλα έπραξαν σε ευρώπη και βουλή των ελλήνων .  ¨Ήμασταν σημαιοφόροι της συναίνεσης για το καλό της πατρίδας αλλά δεν θα γίνουμε οι «νεκροθάφτες» των Ελλήνων. Η θλίψη του ελληνικού λαού δεν μας το επιτρέπει.  Θα γίνει οργή και μόνο μία σπίθα λείπει. Αλλάξτε πολιτική, αλλιώς σηκωθείτε να φύγετε . Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει τα «τερτίπια» σας . Θα είναι το «μνημόσυνο» της πατρίδος μας εάν συνεχίσετε με την ίδια ραθυμία με τον ίδιο παλινδρομισμό σκέψεων και αποφάσεων εις βάρος του λαού . Άλλο εξορθολογισμός και άλλο ισοπέδωση της Πατρίδας Δικαίως οι Έλληνες νιώθουν οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν και βιώνουμε καθημερινά . Οι Έλληνες εξάντλησαν τα όρια ανοχής τους.. Οι Έλληνες δεν πρέπει να γίνουν οι σύγχρονοι είλωτες για την ευημερία και ανάπτυξη της Ευρώπης σε έναν νέο μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Η Φλώρινα δεν είναι πεδίο πειραματισμών του καθένα είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε ενεργειακό επίπεδο, είτε σε επίπεδο κοινωνίας κ.ο.κ. η οποία  βουλιάζει στην υποβάθμιση και στην ανεργία. Σοβαρευτείτε.

ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
Μέλος της Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας