Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

μια χαρά ΠαΣοΚ θα αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες…

Αν και ήθελα σαν τρελή να βρίσκομαι την Τετάρτη στα γραφεία του ΠαΣοΚ για την απολογιστική κουβέντα των εκλογών, λόγοι υγείας δε μου το επέτρεψαν.

Να τι θα ήθελα όμως να πω, αν παραβρισκόμουν:

Θα έλεγα πως αν τρύπωνε μια κάμερα του Skype και έβρισκε τρόπο να αναμεταδώσει τη συνεδρίαση, ΔΕ θα προκαλούσε το παραμικρό ενδιαφέρον και ΔΕ θα μας παρακολουθούσε κανένας. Κι αυτό γιατί έχουμε χάσει κάθε έρεισμα και κάθε πολιτική επαφή με τον κόσμο. Η δυστοκία μας να επικοινωνήσουμε είναι η μεγαλύτερη διαπίστωση των εκλογών.  Την ίδια στιγμή που ο πολίτης διψούσε  για την αλήθεια, που είχε ανάγκη να ενημερωθεί για το ρημαδοΚαλλικράτη  εμείς φροντίσαμε να προτάξουμε τις αντεγκλήσεις και τον αλληλοσπαραγμό. Όχι μόνο μετά που ήρθαν τα αντιπαθητικά, έως απεχθή αποτελέσματα, μα πριν καν ακόμα αρχίσουμε

Θα έλεγα πως αποτύχαμε να πείσουμε πως είμαστε αυτοί που μπορούμε να (αυτό)διοικήσουμε τον τόπο! Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα. Και αυτό μας  αφορά όλους. Αφορά πρωτίστως  τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Έπρεπε να τοποθετηθεί ΚΑΘΑΡΑ (προεκλογικά). Δεν το έκανε. Έπρεπε να στηρίξει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τους χρησμένους. Δεν το έκανε. Και τώρα τι; Τώρα απλά συντονίζει τον επιμερισμό της ευθύνης; Ποιος φταίει περισσότερο η Μούσιου ή ο Ασπρίδης; Ο Ασπρίδης ή η Μούσιου;

(Στο τέλος βέβαια και αφού «σφαχτούμε» εδώ μέσα, θα την αναλάβουμε ΟΛΟΙ –την ευθύνη- με κίνδυνο να ξεπεράσουμε σε  γραφικότητα τον Καραμανλή τον νεώτερο!)

Χωρίς καμία πρόθεση νουθεσίας ωστόσο, τι σημαίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη» Αιμίλιε; Θες τη γνώμη μου; Με όλο το θάρρος, ΔΕ  ζητάς μετά που έχασες, πασοκική νομιμοποίηση (και δεν αναφέρομαι μόνο προσωπικά, μα και στους συν αυτώ) όταν επιδεικτικά πριν ακόμα ανοίξει ο φάκελος Εκλογές 2010 στο ΠαΣοΚ, σηκώνεις τη σημαία του ανεξάρτητου και αποποιείσαι όποιας πασοκικής στήριξης (τώρα αναφέρομαι προσωπικά)

«Αναλαμβάνω την ευθύνη» Όλγα, με όλη μου την αγάπη, θα πει την επόμενη φορά που έχουμε εκλογές (όποιες εκλογές) εσύ σηκώνεις τη σημαία των προκριματικών. ΑΝΟΙΧΤΩΝ, ανοιχτότατων προκριματικών στον κόσμο για τις οποίες και εγγυάσαι ενότητα και διαφάνεια!!!

Ο ρόλος του Γραμματέα και της Νομαρχιακής ΠαΣοΚ μάλλον είναι ο πλέον υπεύθυνος για τη συνολική εικόνα της αποδόμησης, ο οποίος όμως ρόλος αναφέρεται περισσότερο σε όλο το προηγούμενο, εκτός των εκλογικών διαδικασιών, διάστημα. Γιατί αν είχαμε καταφέρει να κοινωνήσουμε μέσω των στελεχών τον Καλλικράτη από την εποχή της σύλληψής του, τότε που ο Ραγκούσης καλούσε σύσσωμο τον πολιτικό μας φορέα σε διαβούλευση, δε θα χαμε τούτα τα δράματα. Θα μπορούσε η ΝΕ να είχε δει πίσω από τον τοίχο και να ΜΗΝ έχει φτάσει καν στην Αθήνα η συζήτηση! Δεν ξέρω ακριβώς πως, δε με νοιάζει πως, να είχε φροντίσει για τη λύση.

Για το Γιώργο Λιάνη και τις ευθύνες του, οι απόψεις μου γίνανε πρωτοσέλιδο. Τα γκρούπις βγήκαν και με είπαν ματαιόδοξη, λανθάνουσα αίσθηση ανωτερότητας λέει, ζήτησαν τη διαγραφή μου από τα μητρώα και τέτοια φαιδρά. Και μπορεί ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω να μίλαγε για τις συνθήκες που εμείς δημιουργούμε, μα πριν από αυτό, προέτρεπε τους νέους να επαναστατήσουν ενάντια στο κατεστημένο πριν καταντήσουν απολιθώματα!!!

Αυτήν η αμφισβήτηση σε συστήματα αξιών που διαπλέκονται είναι το ζητούμενο. Μπορούμε αυτό να πετύχουμε; Μια χαρά ΠαΣοΚ θα αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες…

Τάνια Ιω. Γραμματικού


ρητορικό υστερόγραφο: στους δέκα θερμοκέφαλους από κάθε μεριά και στους τρεις, τέσσερις μεγαλοσχήμονες που ΔΕ θέλουν να συνδυάσουν το ΠαΣοΚ με επιτυχίες όταν αυτοί ΔΕ συμμετέχουν στις διαδικασίες, και άρα καααααααθονται, ΔΕ θα καταλογίσω ευθύνες για ευνόητους λόγους…

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ





             ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 3-1

                 


ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 3-1 ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ Α' ΟΜΙΛΟΥ . 4 ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο ο αγώνας για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Γυναικείου πρωταθλήματος μεταξύ του Φιλυριακού και της Καβάλας '86. Ο Φιλυριακός έφυγε νικητής με 3-1 από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς και έχει το απόλυτο στις νίκες μέχρι τώρα.
Πλέον ο Φιλυριακός με τη νίκη αυτή φτάνει στους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχει συνολικό αβερέιτζ τερμάτων 15-1. Επόμενη αναμέτρηση για το συγκρότημα του Δημήτρη Ποζατσίδη με τον Μαγνησιακό εντός έδρας. 
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Πετροπούλου, Τσαμπάζη, Βασιλείου Β., Πάντου, Χαραβιτσίδου, Κάτη, Λυπίτκα, Πέϊκου, Καρατζά, Μπασούρη, Μάινου(85΄ Ζήκου).
ΚΑΒΑΛΑ '86 (Ρουμελιώτης Σ.): Γραονίδου, Αποστολίδου, Χατζηπαπαθεοδωρίδου, Καψάλη, Κεραμιδά, Κιαχαγιά, Πολιτίδη, Τριανταφυλλίδου, Χατζηνίκου, Κουπετσίδου Β., Καρακουλάκη.
Διαιτητικό τρίο: Καρατέργιος Δ., Γκέκα Ε., Κουλιάκη Ι. (ΣΔΠ Κοζάνης)

Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο για την οικονομική κρίση.



Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Πολιτική Διακυβέρνηση στη ΝΑ Ευρώπη», η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην ημερίδα που  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12.00 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας με θέμα:


«Η Οικονομική Κρίση και οι Επιπτώσεις της για την Ε.Ε. και την Ελλάδα»
και ομιλητές (με αλφαβητική σειρά):
o        Νίκος Βαρσακέλης, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ.
o        Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Ομότιμη Καθηγήτρια, πρώην Πρύτανης.
o        Χρήστος Νίκας, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, ΠΔΜ.
o        Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Καθηγητής, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κυριάκος Κεντρωτής, Αν. Καθηγητής και διευθυντής του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.