Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Και το Λογότυπο είναι......

Αγαπητοί φίλοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας 
και του Winter Festival
σας παρουσιάζουμε το λογότυπο που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ επιλέξαμε 
και το οποίο φιλοτέχνησε η Ειρήνη Μνατσακανιάν, 
φοιτήτρια της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης μας.


Ο Τοπικός Τύπος για το Winter Festival

Εφ. ΕΘΝΟΣ 10/12/2010

Οι νέοι ενημερώνονται ζωντανά μέσω διαδικτύου για τον ιό του AIDS


Οι νέοι ενημερώνονται ζωντανά μέσω διαδικτύου για τον ιό του AIDS την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου. Μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς εγκαινιάζει σειρά διαδραστικής επικοινωνίας με τους νέους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση.
Στη συζήτηση, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς και τις απορίες τους γύρω από τον ιό του AIDS, τους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης, καθώς και όποιο άλλο θέμα τους απασχολεί. Οι απαντήσεις θα δίνονται ζωντανά από ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα www.neagenia.gr 
Στην ιστοσελίδα θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν είτε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, είτε μετά το πέρας αυτής. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και νέοι καλλιτέχνες.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με στόχο την ενημέρωση για την ασφάλεια και την προστασία των νέων από τον ιό του AIDS. Είναι η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011. Με το μήνυμα «οι νέοι μιλάνε με τους νέους», μια ομάδα εθελοντών, οι Socializers, θα λειτουργήσουν σαν «πρεσβευτές» ενημέρωσης με ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσω των ΜΜΕ ή/και διαδικτυακά.
Με έντυπο ενημερωτικό υλικό, events, αλλά και απλή συζήτηση, οι Socializers θα βρεθούν σε  Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολές, σχολεία και γενικότερα σε χώρους στους οποίους κινούνται νέοι άνθρωποι. Η εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου θα είναι ταυτόχρονα και η εκδήλωση της σύστασης της ομάδας εθελοντών Socializers, η οποία θα έχει ως στόχο της την ενημέρωση των νέων σε κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν.  

Στην ιστοσελίδα www.neagenia.gr όσοι νέοι θέλουν να γίνουν εθελοντές θα μπορούν από τις 10-12-2010 κι έπειτα να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα T. Κατσέλη, η Υφυπουργός, Άννα Νταλάρα, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, εκπρόσωποι φορέων για το AIDS, ομάδα γιατρών που θα απαντούν ζωντανά στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων σχετικά με το AIDS.