Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Συντροφικά μαχαιρώματα στο Τοπικό Πα.Σο.Κ


Στα γραφεία της Ν.Ε. Πα.Σο.Κ  Φλώρινας χθες το απόγευμα συνεδρίασε 
η διευρυμένη Ν.Ε. Πα.Σο.Κ επιχειρώντας να κάνει 
μια πρώτη αποτίμηση της εκλογικής ΗΤΤΑΣ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών και υποψηφίων 
των πρόσφατων εκλογών χρωμάτισαν την συνεδρίαση και 
αποχωρήσεις πριν το τέλος της ολοκλήρωσής της.

Το μοναδικό πολιτικό στοιχείο που φαίνεται ότι 
συγκέντρωσε τη γενική αποδοχή, μελών και στελεχών, 
είναι το αίτημα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  της παρούσας κομματικής δομής και 
ανάδειξη ηλικιακά ΝΕΩΝ και ιδεολογικά ΦΡΕΣΚΩΝ στελεχών.

Θα τα καταφέρει άραγε το τοπικό Πα.Σο.Κ…???

Παρουσίαση βιβλίου «Απόψε δεν έχουμε φίλους»



Η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου «Απόψε δεν έχουμε φίλους» θα γίνει αύριο στις 8.30 το βράδυ στην «Οδό Ονείρων», σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν η Ένωση Φιλολόγων Νομού Φλώρινας, Το «Βιβλιολόγιον» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο».  Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Βακάλη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Θόδωρος Παπαγγελής, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ., ο Μίμης Σουλιώτης, Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η συγγραφέας.



Λίγα λόγια για το βιβλίο απο την Σοφία Νικολαϊδου:
Δεκέμβριος 2008: Πορείες και συνθήματα. Μια μεγάλη φωτιά σε μια μεγάλη σχολή. Και μια φράση που εκτοξεύεται με δύναμη: Απόψε δεν έχουμε φίλους. Οκτώβριος 1981-1989: Ένας ανυποψίαστος −μα αποφασισμένος− ιστορικός ερευνά το απαγορευμένο θέμα των δωσίλογων και τις γερμανοφασιστικές οργανώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από παντού, πέφτουν να τον φάνε. 1934-1944: Ναζιστική Γερμανία, κατεχόμενη Θεσσαλονίκη. Εβραίοι, Έλληνες, Γερμανοί. Μαυραγορίτες, κατηχητικά, φυλακές και συσσίτια. Προδότες και πατριώτες. Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της. Γονείς και παιδιά, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ...

“Η αμφιβολία του Σεζάν" του Γιάννη Καστρίτση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας


Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Η αμφιβολία του Σεζάν" του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών  Φλώρινας Γιάννη Καστρίτση έγιναν χθες στις 8.00 το βράδυ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ο Γιάννης Καστρίτσης, καθηγητής στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  της Φλώρινας, παρουσίασε στο κοινό καταρχήν μια ενότητα έργων που δημιούργησε την τελευταία διετία, καθώς και αντιπροσωπευτικά έργα από παλαιότερες ενότητες έργων, ζωγραφικής και γλυπτικής. Η έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας θα λειτουργεί από την Τρίτη έως το Σάββατο 5 μ.μ.-8 μ.μ. και την Κυριακή 10 π.μ.-1 μ.μ.

"Η γκλίτσα του τσομπάνη" (Εφ. "ΗΧΩ" 8/12/2010)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12: 18.00 & 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12: 18.00 & 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12: 19.30 & 22.30
ΤΡΙΤΗ 14/12: 21.00
Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος 1ο
(Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1)

Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 146'

Η ταινία ξεκινά με τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ - των Πεμπτουσιωτών. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς. Αυτό όμως που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ είναι άλλο: ο Χάρι Πότερ. Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι των κυνηγούν προκειμένου να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ... ζωντανό. Ο Χάρι, δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί λόγο του παρελθόντος του, όταν εκείνη την μοιραία ημέρα έγινε "το Αγόρι Που Έζησε". Άντρας πλέον, ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ραντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Μάγκι Σμιθ, Έμα Γουάτσον, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ,Μιράντα Ρίτσαρντσον



ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Ανακοίνωση

     Στις 3 Δεκεμβρίου 2010 ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευομένων για τα 78 τμήματα μάθησης της εκπαιδευτικής περιόδου 2010 - 2011 των Πράξεων "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση (ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)" που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013".

Η ηλεκτρονική αίτηση  είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms/. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι στις 10 Ιανουαρίου 2011.
    
      Στον συμπληρωματικό κόμβο Φλώρινας υλοποιούνται δύο (2) τμήματα μάθησης των κάτωθι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ.:
1) Οικονομία - Διοίκηση  - Επιχειρήσεις (250 ωρών)
2) Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (250 ωρών)
    
      Οι διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης είναι τριάντα (30) σε κάθε τμήμα μάθησης. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εκπαιδευομένων υπερβαίνουν τις διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης γίνεται δημόσια και ανοιχτή κλήρωση.

Πληροφορίες:
Περιφερειακό στέλεχος ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. Φλώρινας: Τέγου Ανδρομάχη
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 111 (Κτίριο Παλιάς Νομαρχίας)
Τηλ.: 23850 25133 (εργάσιμες ημέρες και ώρες)