Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ας ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ το logo του WINTER FESTIVAL

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ
Tο Σάββατο 11/12/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου)

ΕΝ ΟΨΕΙ
ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

    Καλούμε όλους τους συμβασιούχους κάθε μορφής (συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, stage, συμβασιούχοι μιας μέρας, βοήθεια στο σπίτι, εποχικοί δασοπυροσβέστες) να παραβρεθούν στην παρακάτω συγκέντρωση και να συστρατευθούν και αυτοί στο κοινό αγώνα όλων μας.



Θέματα:

·       Ενημέρωση για όλες τις τελευταίες θετικές δικαστικές εξελίξεις.
·       Ενημέρωση για την σημαντικότητα της συγκέντρωσης της 20ης Ιανουαρίου 2011 στον Άρειο Πάγο.

Ομιλητές:

·      Εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων.
·      Χρήστος Νικολουτσόπουλος, εργατολόγος, νομικός σύμβουλος του Πανελληνίου Συντονιστικού Συμβασιούχων.

Συνάδελφοι,
  Διατηρώντας την δυναμική και την μαζικότητα της 23ης Σεπτεμβρίου μπορούμε να πούμε ότι όσο κρύα κι αν κι αν είναι η 20η Ιανουαρίου 2011, εμείς θα είμαστε και πάλι εκεί, έξω από τον Άρειο Πάγο ταράζοντας τα παγωμένα νερά, σηκώνοντας για ακόμα μια φορά το λάβαρο των συμβασιούχων και δηλώνοντας ζωντανοί και έτοιμοι για μια ακόμη μάχη.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ


Το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1998 με στόχο την παροχή γνώσεων για την καφέ αρκούδα αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που απειλούν το είδος.






Το Κέντρο λειτούργησε μέχρι σήμερα στον Αετό Φλώρινας, στη Δυτική Μακεδονία και αποτελεί τμήμα του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και έχει υποδεχτεί μέχρι σήμερα περίπου 500.000 επισκέπτες.
Η ανανέωση των εκθεμάτων με γνώμονα τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και της επιστήμης της βιολογίας και οικολογίας του απειλούμενου είδους της καφέ αρκούδας κρίθηκε απαραίτητη μετά την επιτυχημένη λειτουργία 10 ετών κι έτσι με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος και σε συνεργασία με την κοινότητα Νυμφαίου, το ανανεωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα θα ανοίξει τις πύλες του στο ιστορικό κτήριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Στόχοι του Κέντρου Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα
·         Ευαισθητοποίηση κοινού
·         Πληροφόρηση
·         Περιβαλλοντική εκπαίδευση
 Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και με διαφορετικά επίπεδα γνώσεων στα θέματα που πραγματεύεται.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σχετικά με τη βιολογία, την οικολογία και την προστασία της καφέ αρκούδας, προέκυψαν από την έρευνα και μελέτη της επιστημονικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.


Η σχεδίαση των εκθεμάτων έγινε με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του είδους και την ανάγκη του για ανενόχλητη από την ανθρώπινη παρουσία επιβίωση.
 Οι  επισκέπτες του Κέντρου έχουν τη  δυνατότητα να επιλέξουν τα θέματα στα οποία επιθυμούν να εμβαθύνουν και να αλληλεπιδράσουν  με τις πληροφορίες που τους παρέχονται, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ενεργό ρόλο στα δρώμενα. Η περιήγηση στο χώρο σηματοδοτεί ένα ταξίδι στη "ζωή της αρκούδας" μέσω ενός σεναρίου με φυσική ροή και συνέχεια. Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τη μυστηριακή σχέση της αρκούδας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ενημέρωσης για την αρκούδα
·         Αναπαραστάσεις της αρκούδας από τον άνθρωπο

Παρουσιάζεται η εικόνα που έχει ο άνθρωπος για την αρκούδα όπως αυτή αποτυπώθηκε σε αρχαία αγγεία, ζωγραφικούς πίνακες, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές παρουσιάσεις  και η σχέση που διαμόρφωσε ο άνθρωπος με το είδος. Επιπλέον, εξετάζεται η ανθρώπινη προσέγγιση στη ζωή της αρκούδας.
·         Εξέλιξη του είδους - Γεωγραφική κατανομή του είδους στον Ελλαδικό χώρο

Παρουσιάζεται  η εξέλιξη του είδους κατά τη χρονική περίοδο των τελευταίων 35
εκατομμυρίων  χρόνων και η γεωγραφική κατανομή της αρκούδας στον ελλαδικό χώρο. Στο σημείο αυτό  αναφέρονται οι αιτίες που οδηγούν στη συρρίκνωση και διάσπαση των πληθυσμών.
·          
Βιολογία - Οικολογία

Ακολουθεί  η παρουσίαση στοιχείων βιολογίας και οικολογίας του είδους στις εποχές του χρόνου.