Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11: 17.30 & 20.30 & 22.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/11: 19.30 & 22.30
ΤΡΙΤΗ 23/11: 21.00



Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου
(The Last Airbender)

Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 97'

Τέσσερα έθνη. Ένα πεπρωμένο. 
Οι περιπέτειες του Aang, ενός 10χρονου παιδιού, που τυχαίνει να είναι ο διάδοχος μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Ο Aang θα πρέπει να αφήσει την ξενοιασιά της παιδικής ηλικίας στην άκρη και να σταματήσει το Έθνος της Φωτιάς πριν υποδουλώσει τα Έθνη του Νερου της Γης και του Αέρα.

Σκηνοθεσία: Μ.Ν.Σιάμαλαν
Πρωταγωνιστούν: Νόα Ρίνγκερ, Ντεβ Πατέλ, Νίκολα Πελτζ, Τζάκσον Ράθμποουν



ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΜΗΝΥΜΑ - Υποψήφιου Δημάρχου Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδη

Συνδημότισσες και Συνδημότες
Φίλες και Φίλοι

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 είναι πλέον παρελθόν.
Οι εκλογές αυτές σας έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστείτε και να αποφασίσετε για το μέλλον του τόπου μας.
Οριακή πλειοψηφία έδωσε την εντολή στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του κ. Ιωσηφίδη. Εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Φίλες και Φίλοι
Εσείς που μας στηρίξατε, μας συμπαρασταθήκατε, μας εμπιστευτήκατε και μας δώσατε θετική ψήφο σας ευχαριστούμε θερμότατα.
Υποσχόμαστε ότι θα μείνουμε στο Δήμο και όπως πάντα θα τον υπηρετήσουμε ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ με ΣΥΝΕΣΗ και ΕΥΘΥΝΗ, με στόχο πάντα την Ανάπτυξη και την Πρόοδό του.
Εσάς, που δε μας ψηφίσατε και αναθέσατε σε εμάς το ρόλο της αντιπολίτευσης, σας βεβαιώνουμε ότι θα αντιπολιτευτούμε χωρίς λαϊκισμό , χωρίς σκοπιμότητα και όπου και όταν απαιτείται με συναινετική διάθεση.
Ένα είναι όμως βέβαιο.
Θα ελέγχουμε την πλειοψηφία για κάθε πράξη και απόφασή της.
Η χρηστή διοίκηση, η συνετή διαχείριση, η διαφάνεια στις αποφάσεις, η εξυπηρέτηση του Δημότη χωρίς διακρίσεις, είναι προαπαιτούμενα αδιαπραγμάτευτα.

Φίλες και Φίλοι
Οι περασμένες εκλογές ανήκουν στην Ιστορία όχι μόνο γιατί ήταν οι πρώτες του «Καλλικράτη» αλλά και για τον τρόπο, με τον οποίο διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας και την «Ανοπαία ατραπό» που χρησιμοποιήθηκε για την εκλογική επικράτηση.

Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου

Ευχαριστήρια επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Δ. Ηλιάδη

Αγαπητή Φλωρινιώτισσα, αγαπητέ Φλωρινιώτη,

Νιώθοντας μεγάλη υποχρέωση απέναντί σας, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, αλλά και στους άξιους συνεργάτες μου. Έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό του τόπου μας, μας τιμήσατε με την ψήφο σας και μας εκλέξατε πρώτο συνδυασμό στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Κάναμε έναν έντιμο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, έτσι όπως αρμόζει σ΄εμάς τους Φλωρινιώτες. Σήμερα, δύο μέρες μετά τις εκλογές, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα πράξουμε ότι είναι καλύτερο για τον τόπο μας, αφουγκραζόμενοι πάντοτε την κοινή γνώμη και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Ο τόπος μας έχει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε. Σε αυτήν την προσπάθεια σας καλώ ΟΛΟΥΣ να μη μείνετε απλοί παρατηρητές, αλλά να σταθείτε ενεργοί συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι γιατί κανείς από τους πολίτες του νομού Φλώρινας δεν περισσεύει.

Με εκτίμηση
Ηλιάδης Δημήτρης
Δήμαρχος Κ.Κλεινών
Πρόεδρος ΤΕΔΚ Φλώρινας

ΕΘΝΟΣ, Παρασκευή 19/11/2010

Σήμερα η κηδεία του αστυνομικού

Σήμερα στις 3:00 η ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής θα γίνει η κηδεία του άτυχου 43χρονου αστυνομικού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός. Ο 43χρονος, πατέρας δύο παιδιών, το πρωί ξεκίνησε από το σπίτι του κανονικά για την δουλειά χωρίς να δείχνει καμία ανησυχία. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Τελωνείο της Νίκης, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του, ακριβώς κάτω από το σπίτι στο οποίο διέμενε στην Φλώρινα. Οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του συνεχίζονται από την αστυνομική διεύθυνση Φλώρινας.


πηγή: www.ert.gr
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

Η “ΔΙΑΘΗΚΗ” του Γ. Λιάνη

“Μου είναι αδύνατον πλέον να παρακολουθήσω την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων της Φλώρινας. Δεν πρόκειται να απαντήσω στις απόψεις της κ. Μούσιου η οποία τολμά να εγκαλεί εμένα για κομματική παρασπονδία όταν είναι η πρώτη διδάξασα και η βασική αιτία που το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές της ΤΕΔΚ, ξέρετε πότε και πως όλοι σας. Νίκησε αν θυμάστε ο κ. Λεούδης...
Αν ήμουν «Ιεροεξεταστής» και είχα «Προκρούστεια» λογική και δεν πίστευα στα πρόσωπα και στην αξία τους τότε πως επέβαλλα την κ. Μούσιου ως υποψήφια Δήμαρχο στο ΠΑΣΟΚ; Το γνωρίζει η ίδια και όλοι σας πολύ καλά. Ποια λογική είχα; Του «Ιεροεξεταστή», του «Προκρούστη» ή απλώς του ανθρώπου που πίστευε ότι η κ. Μούσιου ήταν η καταλληλότερη για να διεκδικήσει τον Δήμο Φλώρινας εκείνο τον καιρό;                                .
Δεν ήμουν ασυνεπής ούτε και τώρα. Το ΠΑΣΟΚ μου ζήτησε τη γνώμη μου και την είπα. Η γνώμη μου είναι σαφής και γνωστή. Καταλληλότερο για υποψήφιο Δήμαρχο όλων θεωρώ τον κ. Ασπρίδη. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω είκοσι χρόνια. Το ξέρει και η τελευταία πέτρα στη Φλώρινα. το ξέρει και η κ. Μούσιου.
·                  Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την λογική του γκάλοπ και τελικώς έδωσε στήριξη στην κ. Μούσιου ήρθα στην Φλώρινα, είπα ότι εξακολουθώ να πιστεύω στον κ. Ασπρίδη αλλά είπα επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνω αντάρτης και να κάνω μικρότητες. Τήρησα όσα είπα. Όταν η κ, Μούσιου με πληροφόρησε περί των δραστηριοτήτων του γραμματέα μου του ζήτησα να σταματήσει και σταμάτησε.
·                  Αλλά επιτέλους! Αφού έχω όλα αυτά τα πολιτικά ελαττώματα που περιέγραψε η κ. Μούσιου γλαφυρά γιατί μέχρι πριν από πέντε μέρες και επί ένα μήνα ολόκληρο μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα; Ήθελε να συνεργαστεί με έναν «Ιεροεξεταστή» κι έναν «Προκρούστη»;
Τώρα τελευταία ζω το: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Ανήγγειλα την αποχώρηση μου από την πολιτική, πράξη ευθύνης και εισπράττω σ' όλη την Ελλάδα απίστευτα θετικά σχόλια και για τον χρόνο και για τον τρόπο που το έκανα.
Όμως εδώ ο καθένας από σας ερμηνεύει κατά το δοκούν αυτή την αποχώρηση που δεν έχει κανένα από τα στοιχεία που περιγράφετε. Καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται ορισμένοι. Γιατί φεύγω αήττητος από τη Φλώρινα. Χάρη στο λαό της και την τεράστια αγάπη του στο πρόσωπο μου. Γιατί κανείς δεν καθόρισε την αποχώρηση μου παρά μόνο εγώ ο Ίδιος. Γιατί το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και επιφανείς υπουργοί με τιμούν, αλλά ορισμένοι τύποι της Φλώρινας μπορούν να φαντάζονται και να ερμηνεύουν όπως γουστάρουν τις εξελίξεις.
*                 Είτε το θέλετε είτε όχι δεν προσπάθησα να κάνω ντόρο με την αποχώρηση μου. Εγώ το είπα σε μια ανύποπτη στιγμή. Κανένας δεν το ήξερε. Ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι στενότεροι φίλοι και συνάδελφοι μου. Σ' ένα ραδιόφωνο μικρό και άσημο. Σ' έναν δημοσιογράφο που εκτιμώ. Δεν προσπάθησα   να   εκμεταλλευτώ   το   γεγονός.   Οι   δημοσιογράφοι,   οι εφημερίδες,  οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τα μπλογκς όταν το πληροφορήθηκαν το έκαναν θέμα με 99% θετικά σχόλια. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική πραγματικότητα δεν σας φταίει κανένας...
*                 Και με τα «κρουα - κρουα», τα «βρεκεκεξ» άλλων και τα «κρα - κρα» των κοράκων δεν γράφεται ιστορία στη Φλώρινα. Την ιστορία την έγραψα μόνος  μου μαζί με έναν λαό που με πίστεψε και με πιστεύει και μαζί με ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που με τίμησε και με τιμάει. Με πρωθυπουργούς που με τίμησαν και με τιμούν.
*                 Και βέβαια το ξέρετε εσείς καλύτερα από τον καθένα ότι φεύγοντας από την πολιτική, πέρα από την μεγίστη στήριξη που είχα από τη Φλώρινα, φεύγω αδικημένος για τους λόγους που ξέρετε καλά. Γιατί δεν ήμουν ποτέ σε «ομάδες». Δεν ήμουν ποτέ παιδί του κομματικού σωλήνα. Έλεγα τη γνώμη μου και δεν φοβόμουν και έπαιρνα αποφάσεις που μπορούσαν να ενοχλούν. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς από σας που να πιστεύει ότι δεν θα ήμουν ένας πολύ καλός υπουργός πολιτισμού. Το ξέρουν όλοι αυτό. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς σας που να αμφιβάλλει ότι στα επικοινωνιακά ζητήματα έχω τεράστια εμπειρία και σας αφήνω να σκεφτείτε γιατί δεν μου ζητήθηκε ποτέ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εκεί. Δεν παραπονέθηκα, δεν έκλαψα, δεν έγλειψα. Γινόμουν υπουργός με την αξία μου και δεν χρειαζόμουν καμία «ξαδέρφη». Και το ξέρετε ότι πέτυχα στην δυσκολότερη θητεία και τις δυο φορές στα δύο υπουργεία που τοποθετήθηκα.
*                 Τι παράδειγμα θα ήταν για μένα και την πολιτική αν αυτόν που θεωρούσα επί μια εικοσαετία τον καλύτερο και αυτόν που ήταν ο πιστότερος από όλους τον εγκατέλειπα; Μιλώ για τον Αιμίλιο Ασπρίδη. Τότε θα ήμουν προδότης και αχάριστος. Και τέτοιος δεν υπήρξα ποτέ. Ούτε σε συνεντεύξεις - παραληρήματα μπορώ να απαντώ. Παραληρήματα των κατά καιρούς ηττημένων. Όλοι αυτοί που κράζουν τώρα αναμετρήθηκαν κατά καιρούς μαζί μου και όλοι έχασαν κατά κράτος! Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ανήθικα μέσα. Δέχτηκα όμως ανήθικες επιθέσεις. Ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν αντίπαλο μου. Συκοφαντήθηκα όμως από την πρώτη κιόλας κάθοδο μου στην πολιτική. Ποτέ δεν πλούτισα, φεύγω φτωχότερος. Πολλές φορές δεν συμφωνούσα με τις αποφάσεις των τοπικών αρχόντων αλλά ποτέ δεν επέβαλλα την άποψη μου. Ούτε «δαχτυλίδια» μοίρασα, ούτε «καθρεφτάκια» σε «ιθαγενείς», όπως έλεγε ο ανώριμος παις που και κείνος κατά το πρότυπο άλλων αφού έλεγε άτι είναι «παιδί του Λιάνη» όταν βρέθηκε αντίπαλος στο ψηφοδέλτιο με κατηγορούσε (προσβάλλοντας και τον λαό της Φλώρινας) ότι τους θαμπώνω με καθρεφτάκια και γι' αυτό με ψηφίζουν. Ούτε πρόκειται να φύγω από τη Φλώρινα όπως το έχουν λάθος καταλάβει ορισμένοι. Φεύγω από την πολιτική δεν σημαίνει φεύγω από τη Φλώρινα.
*Εγώ την Φλώρινα αγαπούσα κι όχι την πολιτική. Και μην είστε τόσο βιαστικοί ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τον Λιανή. Ο καιρός είναι μπροστά

·                  Είμαι ισχυρότερος από ότι ήμουν παλιά και κοινής αποδοχής σε όλη τη χώρα και με αναγνωρισμένη εθνική προσφορά. Αυτά είναι κοινή συνείδηση, στο κοινοβούλιο. Βαριέμαι να σας πω τι λένε οι συνάδελφοι μου για μένα. Αφήστε με λοιπόν στην ησυχία μου να χαράξω με ηρεμία την προσωπική μου εξέλιξη και να είστε βέβαιοι ότι θα είμαι πάντα κοντά στη Φλώρινα, για τη Φλώρινα, με τη Φλώρινα.
·                  Όταν θίγομαι γίνομαι και λίγο εγωιστής. Δέχομαι λοιπόν να υποβληθεί ένα ερώτημα σε ένα γκάλοπ: «Ποιος βουλευτής βοήθησε περισσότερο τον τόπο του τα τελευταία 20 χρόνια;» Σίγουρα θα είμαι μέσα στην τριάδα - πιστεύω ότι θα είμαι πρώτος και δεν είναι έπαρση αυτό.
·                  Αφήστε τις θεωρίες περί αδύναμης Φλώρινας στην Δυτική Μακεδονία. Την εικοσαετία αυτή αποκαταστήθηκε πλήρως η περιοχή στην κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων ως περιοχή μεγίστης Εθνικής σημασίας και υψηλού φρονήματος. Εύκολο είναι να γυρίσουμε και να δούμε την τελευταία εικοσαετία τους συναδέλφους μου που παρήλασαν στους γύρω νομούς. Παρήλασαν δεκάδες. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι αυτός που στη συνείδηση των Δυτικομακεδόνων θεωρείται ότι πρόσφερε τα περισσότερα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και στη χώρα κι ας μην είχε το μεγαλύτερο αξίωμα.
·                  Αν η Φλώρινα είναι ανίκανη να κρατήσει τα κεκτημένα που απέκτησε και με δικούς μου αγώνες την περασμένη εικοσαετία δεν σας φταίω για αυτό εγώ. Δεν είμαι εγώ που περιόρισα το Πανεπιστήμιο, που εκμηδένισα τα ΤΕΙ, που άφησα κλειστό το κολυμβητήριο, που δεν εκμεταλλεύτηκα το χιονοδρομικό, που δεν διαφήμισα την περιοχή μου, και την σπανιότητα των ανθρώπων και της φύσης. Ψάξτε ανάμεσα σας να βρείτε ποιοι ευθύνονται. Τις ευθύνες τις δικές μου τις έχω αναλάβει. Αλλά και τότε που δεν έγιναν δυο - τρία βασικά πράγματα όπως απεδείχθη δεν μου είχε ζητήσει ποτέ η Φλώρινα αυτά τα πράγματα. Είχε άλλες προτεραιότητες που τις πραγματοποίησα όλες. Κάποτε θα μιλήσω ανοιχτά γι' αυτά.
·                  Εύχομαι οι άνθρωποι μετά από μένα να αγαπούν τον τόπο όσο τον αγάπησα κι εγώ. Να προσφέρουν όσα πρόσφερα κι ενώ. Να φύγουν τόσο πλούσιοι όσο φεύγω κι εγώ. Να τους αγαπούν σι Έλληνες όσο αγάπησαν εμένα, Να έχουν το κύρος και την αναγνώριση που απέκτησα χάρη στη Φλώρινα. Εύχομαι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο μέλλον κι όχι μειράκια δημοσιογραφικά που γράφουν πως δεν ήμουν δα κι ένας καλός δημοσιογράφος!
·                  Ο μεγαλύτερος Έλληνας δημοσιογράφος της τελευταίας εβδομηκονταετίας είναι ο Χρήστος Πασαλάρης. Από τις στρατιές δημοσιογράφων που έβγαλε διάλεξε τρεις να μιλήσουν, στην βραδιά της ζωής του. Τον Μανώλη Γλέζο,  σύμβολο της Αντίστασης και της ελευθερίας, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και μένα. Αυτό απάντηση σε αυτούς που μιλούν την γλώσσα των χοιρογρυλίων, «Κρουα - κρουα» και ο νοών νοείτω. Τώρα καταθέτω και την στερνή μου κουβέντα: Όσοι ανόητοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο ωφελημένη είναι η Φλώρινα που είναι ενωμένη παρά σπεκουλάρουν και διαμαρτύρονται γιατί ο Λιάνης έχει καλές σχέσεις με τον Βοσκόπουλο και τον Κωνσταντινίδη θα πω: Τίμησα τους πάντες στην Φλώρινα, πολιτικούς δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, βιοπαλαιστές πλην ενός. Του κ. Αλτίνη κι αυτό δεν έγινε με την δική μου θέληση... Στη Φλώρινα δέχτηκα όλων των λογιών τις επιθέσεις. Ιδέστε σήμερα που είναι όσοι με πολέμησαν. Γιατί είτε το θέλετε είτε όχι εμένα θα με βλέπετε στην πρώτη γραμμή της χώρας παντοιοτρόπως - Ο Θεός να μας δώσει υγεία - και μέσα από αυτή την πρώτη γραμμή θα εκφράζω και την Φλώρινα.
· Κι επειδή φαντάζομαι θα υπάρξουν κι άλλες απαντήσεις κι εμμονές και υστερίες και παραληρήματα, εκ προοιμίου απαντώ: σε όσους ασκήσουν δίκαιη κριτική στο πρόσωπο μου θα απαντώ με ειλικρίνεια και επιχειρήματα. Σε όσους άφρονες λένε και γράφουν ό,τι τους κατέβει δεν θα απαντήσω ξανά γιατί είναι σίγουρο ότι θα με νικήσουν. Ως γνωστά ή βλακεία είναι αήττητη»

Υποθήκες  για την Φλώρινα

Πεζοδρομήστε τις όχθες του ποταμού Σακουλέβα και φροντίστε όλη η παραποτάμια περιοχή να είναι η βασική φυσιογνωμία της πόλης, Με ατελιέ ζωγράφων ακόμη και υπαίθριων όταν το επιτρέπει ο καιρός, ώστε στις δύο όχθες τα ονόματα των μεγάλων καλλιτεχνών που σημάδεψαν με το πέρασμα τους αυτή την περιοχή. Ας πούμε Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Τζιαν Μαρία Βολοντέ ή Θόδωρος Αγγελόπουλος. Με αφορμή αυτό το γεγονός που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος μπορούμε να προκαλέσουμε διεθνή, συνάντηση στη Φλώρινα σε σχέση με τον κινηματογράφο προσκαλώντας και τους συγγενείς αυτών των προσωπικοτήτων από την Ιταλία. Κρατήστε τα μουσεία και τις συλλογές σε διαρκή λειτουργία, Αναπαλαιώστε την παλιά πόλη ακόμη περισσότερο και με διαδικασίες πιο σύντομες. Στο μήκος των δύο δρόμων, πλάι στο ποτάμι δηλαδή, θα μπορούν να υπάρχουν κιόσκια καλαίσθητα με τα παραδοσιακά προϊόντα όλου του νομού σε φθηνές τιμές με χάρτες και πληροφορίες για όλο το νομό από άνθρωπο εξειδικευμένο.
Το κέντρο της πόλης πρέπει να παραδοθεί σε αυτούς που πρέπει να δημιουργήσουν εκεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους. Σαφώς θα πρέπει να ξαναδοθεί στη ζωή το «Πανελλήνιο» σαν ξενοδοχείο ή σαν ίδρυμα κοινής ωφέλειας.
Μη χτίζετε άλλα σκιάχτρα μέσα στην πόλη και στο ποτάμι που να κρύβουν το βουνό.
Πρέπει να δημιουργηθεί επιτέλους η γλυπτοθήκη του Δημήτρη Καλαμαρά. Η οικογένεια είναι σύμφωνη, έχω μιλήσει με τον Φίλιππο Καλαμαρά και πρέπει ο νέος Δήμος να αναλάβει κάποια έξοδα. Είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που έβγαλε ο νομός και θα μπορούσε το πάρκο με τα γλυπτά να σηματοδοτεί ένα σύμβολο για την πόλη των .ζωγράφων. Την πόλη με τη Σχολή Καλών Τεχνών. Πρέπει επίσης να συντηρηθεί το πατρογονικό του Καλαμαρά γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Να δημιουργήσουμε στην πόλη τις υποδομές για να μπορεί να υποδέχεται, μιας κι έχει το κατάλληλο κλίμα και σχεδόν την κατάλληλη υποδομή, μεγάλες ομάδες και εθνικές ομάδες για προετοιμασία.
Έχουμε ένα αναξιοποίητο δημοτικό στάδιο. Δίπλα θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο και πρέπει να δημιουργήσουμε δύο βοηθητικά με χόρτο και θα πρέπει να ανακαινίσουμε πλήρως το κλειστό με τα τμήματα που θα είναι κι αυτά συμπληρωματικά για την προετοιμασία των ομάδων. Μελλοντικά θα πρέπει ο Δήμος να δημιουργήσει στην περιοχή εκεί κοντά κι ένα σημαντικό αθλητικό ξενώνα. Αυτό μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα στην πόλη και να την κάνει ακόμη πιο γνωστή και δεν είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο.

Ο πολιτιστικός ιστός της πόλης, γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Φλώρινας, θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτά που ήδη έχω συμφωνήσει με τον Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής τον κ. Μάνο, δηλαδή μία ή δύο ετήσιες συνεργασίες μετά Μέγαρο, στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν και αντίστοιχα καλλιτεχνικά γεγονότα της Φλώρινας άπαξ του έτους που θα οργανώνει ο «Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών -Φλώρινας». Η περαιτέρω αξιοποίηση του Ωδείου μας είναι απαραίτητη. Μπορούμε να ζητήσουμε από το Μέγαρο κάποιες υποτροφίες για τους αριστούχους του Ωδείου μας. Δεν είναι δύσκολο.

Αναβαθμίστε τη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι μεγάλος κράχτης για την πόλη. Είναι ό,τι ακούγεται περισσότερο και με τα καλύτερα λόγια σήμερα. Αρχής γενομένης οι φετινές «Πρέσπες» Θα προκαλέσουν μεγάλη έκθεση των σπουδαστών της Σχολής σε υπαίθριους χώρους της Φλώρινας, σε χώρους της Σχολής και στην Πρέσπα και θα είναι ίσως το μεγάλο γεγονός των φετινών «Πρεσπών».

Η πόλη πρέπει να λύσει το πρόβλημα των επισκεπτών της. Ως βουλευτής εγώ αλλά και ως επισκέπτης ταυτόχρονα πολλές φορές Σαββατοκύριακα δεν έβρισκα που να φάω. Ομοίως τις μεγάλες γιορτές. Τι γίνεται δηλαδή αν έρθουν ένα - δυο πούλμαν εκείνη τη μέρα;

Η πάλη πρέπει γα γίνει ακόμη πιο καθαρή. Όπως πολύ πιο καθαρή πρέπει να γίνει όλη η περιοχή των Πρεσπών γιατί ακούγονται μεγάλα παράπονα και γιατί πράγματι εμείς την περίοδο των εκδηλώσεων αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και θεάματα που δεν θέλω να περιγράψω. Η ποιότητα προσφοράς στα εστιατόρια και τις ταβέρνες των Πρεσπών είναι πολύ χαμηλή και ακριβή θα έλεγα.
Πρέπει να δώσουμε μια διεθνή διάσταση στα εξαιρετικά κρασιά που παράγει ο νομός. Για το θέμα αυτό χρειάζεται συνεργασία τόσα των μεγάλων οινοπαραγωγών όσο και του συνεταιρισμού που έχει κι αυτός εξαιρετικά κρασιά. Η Αθήνα διψάει και δεν τροφοδοτείται σωστά. Μια κεντρική εκδήλωση με αυτό το θέμα κάθε χρόνο, όχι αυτή που γίνεται στη «Μεγάλη Βρετανία» για όλη τη Μακεδονία, αλλά μόνο για τη Φλώρινα είναι αναγκαία.
·         Τα ξενοδοχεία μας θα πρέπει να γίνουν πιο φθηνά και πιο άμεσα στις εξυπηρετήσεις τους. Παίζει μεγάλο ρόλο το τι ποιότητα προσφοράς έχει το κάθε ξενοδοχείο κι επειδή ζω σε ξενοδοχεία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων δεν είμαστε σε ικανοποιητικό σημείο. Η πόλη πρέπει να συνδεθεί με ημερήσιες εκδρομές προς το Μοναστήρι και την Οχρίδα, προς τα μοναστήρια της Πρέσπας και τις σκήτες, προς την Κορυτσά και προς άλλο ελκυστικό προορισμό της Αλβανίας,
·         Σύντομα πρέπει να γίνουν εκθέσεις Φλωρινιωτών ζωγράφων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Πάτρα. Δεν είναι δύσκολο. Ακόμη και οι χορηγοί, εύκολα μπορούν να βρεθούν.
·         Τα δύο μεγάλα ορυχεία του νομού θα πρέπει να γίνουν επισκέψιμοι χώροι, με μέγιστη ασφάλεια βέβαια, για μαθητές και παιδιά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Νομίζω ότι ο κ. Παυλίδης δεν θα έχει καμία αντίρρηση να αναλάβει ένα τέτοιο έργο σε συνεργασία με τον Δήμο.
·         Μπορεί το Νυμφαίο να είναι ο πιο σημαντικός προορισμός του νομού μας και ίσως όλης της Ελλάδας αλλά το Νυμφαίο δεν θα ήταν το Νυμφαίο αν δεν υπήρχε ο «Αρκτούρος» που είναι μαγνήτης για τα παιδιά,
·         Με την κατασκευή του φράγματος Τριανταφυλλιάς, παρά τα προβλήματα που έχει, πρέπει να σκεφτούμε συνολικά σαν ξεχωριστό τουριστικό πόλο το Βίτσι. Αρχής γενομένης με την παραγωγή και πάλι των παραδοσιακών προϊόντων φράουλας και πιπεριάς, με τους καταπληκτικούς σε ομορφιά δρόμους και τα καταπληκτικά τοπία που περνά κανείς πηγαίνοντας από την Φλώρινα στην Καστοριά και από την Φλώρινα στο Νυμφαίο.
·         Όπως αναδείχθηκε το Νυμφαίο μπορούν κατά τη γνώμη μου σε αναλογία να  - αναδειχθούν ο Ακρίτας, το Ανταρτικό, ο Πολυπόταμος, η Δροσοπηγή, το Ξινό Νερό, η Μικρολίμνη, το Λιμνοχώρι, Ο Άγιος και το Λέχοβο. Το κάθε μέρος από αυτά μπορεί να γίνει ιδιαίτερος τόπος τουριστικού προορισμού.
·         Πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά και το χιονοδρομικό και το κολυμβητήριο. Το πρώτο υπολειτουργεί και το δεύτερο δεν έχει ανοίξει. Το τρενάκι που θα συνδέει τα Άλωνα με το χιονοδρομικό είναι σπουδαία ιδέα και υπήρχε από παλιά όπως ξέρετε. Είναι κάτι που μπορεί να αναγεννηθεί.
·         Μα θα μου πείτε, τόσα πράγματα γιατί δεν τα κάνατε εσείς; Γιατί δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις και γιατί μας πήρε ο καιρός και η συνήθεια. Ποτέ δεν είναι αργά και εγώ θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.
·         Καμιά σημασία δεν έχει το γεγονός ότι στο τέλος της θητείας μου σαν βουλευτής δεν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα εγκαταλείψω τη Φλώρινα. Ένας άνθρωπος με τη δική μου αποκτημένη πείρα δεν παύει ποτέ να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο. Ένα πολιτικό πρόσωπο μπορεί να προσφέρει στον αμιγώς πολιτικό στίβο αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα.
·         Ακριβώς για να είμαι μάχιμος κι ελπίζω να έχουμε την υγεία μας όλοι κι εύχομαι ο Θεός να μας την χαρίζει, γυρίζω στη δημοσιογραφία και γυρίζω ισχυρός.

Σε εποχή ισχνών αγελάδων, με δίωρη εκπομπή για τον πολιτισμό στον «Realfm», με σαλόνι στην «Real News» όπου θα γράφω το «Από το αρχείο ενός ρεπόρτερ» και με μια μικρή βιογραφία μια φορά το μήνα, ένθετο συλλεκτικό στην «Real News» μιας μεγάλης προσωπικότητας της χώρας. Ακόμη και για την τηλεόραση δέχομαι προτάσεις σωρηδόν αλλά δεν είναι της ώρας.

·         Άφησα τελευταίο το θέμα των «Πρεσπών». Τώρα θα μπορώ να τις φροντίζω περισσότερο και έχω περισσότερο χρόνο. Το πάθος, οι ιδέες και η φαντασία δεν μου έλειψαν ποτέ.