Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΓΕΡΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ


Οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα για την πόλη της Φλώρινας και ιδιαίτερα για το  ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε μια αποδυναμωμένη υποψηφιότητα του Νυν νομάρχη Φλώρινας, το ΠΑΣΟΚ αντιπαραβάλει μια διχασμένη εικόνα.
Απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο
Φλώρινας κυρίας Όλγας Μούσιου βρίσκεται ο νυν Δήμαρχος Περάσματος, συνεργάτης και φίλος  του τοπικού  Βουλευτή Λιάνη, ο αντάρτης Αιμίλιος Ασπρίδης.
Και ενώ ο αποχωρών βουλευτής Γ. Λιάνης δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια του κυβερνητικού υποψηφίου Κ. Θεοδωρίδη στο Αμύνταιο, στη Φλώρινα δηλώνει απών !

Σαν να θέλει να πριμοδοτήσει τον δεξιό υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Ι. Βοσκόπουλο.  Αυτή είναι η επιλογή του Λιάνη.

Το Καθεστώς Λιάνη
Το καθεστώς Λιάνη αποτελείται από όλους εκείνους του πολιτευτές, τοπικά στελέχη, δημάρχους και συμβούλους που γαλουχήθηκαν και συνεργάστηκαν επιτυχώς με τον κυβερνητικό βουλευτή. Είναι μια άτυπη συμμαχία ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και κοινό βηματισμό, που κυριαρχούν στο νομό Φλώρινας τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο Λιάνης αποχωρεί και το καθεστώς Λιάνη βρυχάται σαν γέρικο λιοντάρι, που βλέπει ότι χάνει την εξουσία και θέλει απελπισμένα να κρατηθεί σε αυτήν.

Ο κύριος Λιάνης κλείνει την αυλαία της αξιοσημείωτης πολιτικής του πορείας με ένα διχασμό στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Και όπως λέει η παροιμία: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Ο Αιμίλιος Ασπρίδης είναι  ένα στέλεχος με μικρό ή  ελάχιστο έργο στο Δήμο Περάσματος, ένα στέλεχος παλαιοκομματικό που αντιπροσωπεύει το παλιό που φεύγει. Και αλήθεια, ποιος επενδύει σε ένα στέλεχος  ετερόφωτο τώρα που ο μέντορας του ο Γ. Λιάνης εγκαταλείπει την πολιτική.

Αρκεί κάποιος να επισκεφθεί τα εγκαταλελειμμένα χωριά: Άνω και κάτω Υδρούσσα, Πέρασμα. Λεπτοκαρυά, Αμμοχώρι, Ατραπό, Τριανταφυλλιά και Πολυπόταμο για να έχει μια εικόνα για το όραμα που έχει για την  πόλη της Φλώρινας αλλά και για το  Δήμο της Φλώρινας.
Για ποιο λόγο επιμείνει όμως ο κύριος Ασπρίδης να είναι υποψήφιος;
1.      Έχει εξάρτηση από την εξουσία;
2.      Έχει όφελος προσωπικό;
3.      Θέλει να μεταφέρει και να εφαρμόσει το “επιτυχημένο μοντέλο” που εφάρμοσε στο Δήμο Περάσματος  και στο διευρυμένο Δήμο της Φλώρινας;
4.      Τον πιέζει το καθεστώς Λιάνη, τα άτομα του οποίου νιώθουν ότι απειλείται η θέση τους  και η παρουσία τους στην τοπική κοινωνία;
Ποιος ξέρει; Υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε.
  
Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ τοπικά είναι διχασμένο, ενώ σε κεντρικό επίπεδο ο γραμματέας Καρχιμάκης κάνει τα στραβά μάτια. Ουδεμία παρέμβαση από το ΠΑΣΟΚ. Σαν να θέλουν να υποστηρίξουν τον αντάρτη Ασπρίδη με στόχο να διχαστεί το ΠΑΣΟΚ τοπικά και να εκλεγεί ο κύριος Βοσκόπουλος.

Υπάρχουν δύο εκδοχές:
Δεν είναι τυχαίο ότι  ακούγεται ότι το Πασοκ άτυπα ενισχύει τον Σαμαρά και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ενδεχομένως και η πολιτική διχασμού στην πόλη Της Φλώρινας. Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή και εντάσσεται στο νέο ρητό ο λαός ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Από την άλλη υπάρχει το καθεστώς Λιάνη που έχει τα δικά του τοπικά συμφέροντα και επιδιώκει πάση θυσία την εκλογή του Ασπρίδη στο Δήμο Φλώρινας. Αυτή είναι η δεύτερη και η πιο πιθανή εκδοχή.

Επίλογος – Κλείνει η αυλαία

Ο κύριος Λιάνης αποχωρεί (ή έχει αποχωρήσει ήδη;) και το καθεστώς Λιάνη αντιλαμβάνεται ότι χωρίς τον Λιάνη δεν έχει μέλλον. Προσπαθεί απέλπιδα να κρατηθεί στην εξουσία εκλέγοντας τον επί 12ετία δήμαρχο Περάσματος Ασπρίδη, ώστε το καθεστώς να έχει ερείσματα στην εξουσία και να διατηρήσει τη δύναμη του.
Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς Λιάνη με τη ψήφο μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να ξέρουν ότι η πολιτική σκηνή στη Φλώρινα χρήζει ανανέωσης και κάθαρσης και ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι η αρχή για την πολυπόθητη ανανέωση και κάθαρση.
Όλγα ΜούσιουΘεόδωρος ΣουμπάσηςΝίκος Σαμαράς προβάλουν ως ελπίδες για την παράταξη, οι οποίοι όμως στο καθεστώς Λιάνη δεν έχουν καμία ελπίδα.

  
Ένα λιοντάρι γέρικο βρυχάται. Δεν θα το φοβηθούμε, θα του χαϊδέψουμε στοργικά τη χαίτη και θα  του δώσουμε να καταλάβει με την ηχηρή ψήφο μας  ότι «ο καιρός της συγκομιδής έχει περάσει» και ότι η κοινωνία  έχει επιλέξει άλλους αρχηγούς και ότι «πλέον δεν έχει άλλη οδό δεν έχει πηγαιμό» για το καθεστώς Λιάνη.

Άστεγος blogger

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10: 17.30 & 20.30 & 22.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11: 19.30 & 22.30
ΤΡΙΤΗ 2/11: 21.00


Δωρητής Σπέρματος (The Switch)

Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 101'

Η πιο απρόβλεπτη κωμωδία που συνελήφθει ποτέ.
Μια ανύπαντρη 40άρα αποφασίζει να κάνει παιδί και βρίσκει έναν άγνωστο δότη σπέρματος. Εφτά χρόνια μετά, θα βρεθεί με έναν παλιό της φίλο, ο οποίος φυλάει καλά το μυστικό πως πρόκειται για τον αληθινό δότη.

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον,  Τζουλιετ Λιουις, Τοντ Λουισο, Πατριλ Γουιλσον, Τζεφ Γκολντμπλαμ, Τζεισον Μπειτμαν.
Σκηνοθεσία: Τζος Γκόρντον, Γουίλ Σπεκ

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ

Η δωρεά οργάνων αφορά την προσφορά οργάνων προς μεταμόσχευση από έναν δότη που δεν είναι πια στη ζώη!Πραγματοποιείται μόνο απο εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους,που πεθαίνουν ενώ νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και 20 ασθενείς με ανεπάρκειες ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά,οι πνεύμονες κτλ.
Στην Ελλάδα 1000 άτομα περιμένουν για ένα μόσχευμα νεφρού και πάνω από 100 για μόσχευμα ήπατος,καρδιάς η πνεύμονα! Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει το φως τους και η μόνη τους ελπίδα είναι ένα μόσχευμα κερατοειδούς.Πολλές χιλιάδες πιθανόν να καταλήξουν, διότι δεν γίνονται αρκετές δωρεές οργάνων!
Η σωστή ενημέρωση για το θέμα και η επιθυμία του ασθενούς να είναι ή όχι δότης, επηρεάζουν καθοριστικά την απόφαση των οικογενειών μιας και αυτοί παίρνουν την τελική απόφαση!
Ας προβληματιστούμε λοιπόν για το θέμα κ ας αναρωτηθούμε...."Γιατί να μην προσφέρεις μετά το θανατό σου ένα μέρος από τον εαυτό σου,όταν ξέρεις ότι μπορείς να σώσεις τόσες ζωές;"

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ